реклама

реклама

27 жовтня відбувся черговий семінар Державного фонду фундаментальних досліджень на тему: «Образи «сусідів» на прикордонні України, Польщі, Білорусі: конфліктні історичні дискурси про минуле та моделі примирення». Доповідач — Віталій Масненко, професор Черкаського національного університету імені БогданаХмельницького.

04

Про це повідомили у прес-службі ЧНУ.

На семінарі було представлено науково-дослідну роботу, мета якої полягає в опрацюванні моделей творення образів «сусідів» — України, Польщі, Білорусі, геополітичне становище яких протягом століть зумовлювало формування взаємних уявлень один про одного, про спільну минувшину, історія якої не завжди сприймалася однаково, часто навпаки мала конфліктну конотацію, що знайшло своє відображення в відповідних національних дискурсах.

Предметом дослідження є реконструкція образів українського, польського та білоруського народів (націй, держав), інтерпретаційні моделі творення цих образів і формат їхнього відображення науковцями, тлумачення дидактиками. З огляду на реальний історичний досвід, завдання, які постають в умовах сучасної глобалізації, інтеграції, зростання міжнародної напруги, головна увага в дослідженні приділяється конфліктним дискурсам про минуле й моделям їхнього примирення.

Семінар викликав жваве обговорення серед слухачів — студентів та викладачів київських вишів.

Відбулася презентація видань, підготовлених при виконанні проектів ДФФД. Найактивнішим студентам, учасникам дискусії, вручені авторські монографії.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Науколенд 05.11.2017 18:51
А Серога самозакохано розвалився поруч, ніби теж прохвесор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100