реклама

реклама

Цього року Золотоноша впроваджує програму бюджету участі або громадського бюджету, що надає жителям можливість пропонуювати проекти, які будуть реалізовані міською владою наступного року. Про це інформує «Золотоноша.ck.ua».

gromads-ky-j-byudzhte-200x200 За словами ініціаторів, громадський бюджет чекає саме небайдужих до життя міста золотонісців, що бачать його проблеми міста та шляхи їхнього вирішення, не хочуть чекати змін, а готові створювати їх самостійно.

Реалізація обраних проектів здійснюється впродовж року, а мешканці здійснюють безпосередній контроль за цим процесом.

Від теорії до практики в реалізації громадського бюджету перейшли й у деяких містах України. Зокрема, з 2015 року мешканці Луцька, Чернігова та Черкас мають змогу активно включатися у бюджетний процес, ініціювати власні проекти й контролювати їх реалізацію. До громадського бюджету долучаються Вінниця, Київ, Тернопіль, Суми, Івано-Франківськ.

– Громадський бюджет повинен стати інструментом залучення городян до участі в управлінні містом. Завданням має бути не розподіл частини бюджетних коштів за участі громадян, а першочергово зробити бюджетний процес зрозумілим та максимально прозорим, – зазначає міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

Подати свою заявку на участь власного проекті в громадському бюджеті можна на електронну пошту – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Завантажити бланк можна тут. Заявки приймаються до 20 листопада, голосування за проекти – до 5 грудня.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100