реклама

реклама

За минулий рік до державної податкової інспекції у місті Черкаси надійшло 78 письмових звернень громадян. Проаналізувавши та узагальнивши результати розгляду звернень, податківці відзвітували наступне:

Минулого року до них надійшло на 25 звернень більше, ніж позаминулого. Із загальної кількості письмових звернень надійшло 6 колективних звернень від 37 осіб.

Статистика свідчить, що із загальної кількості звернень, що надійшли до інспекції, 82 % (64 звернення) складають заяви про порушення у фінансово-господарській діяльності суб’єктів господарювання, 1 звернення (1,3 %) – це повідомлення про неправомірні дії арбітражного керуючого при звільненні працівника, 1 заява (1,3%) – щодо звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб, 2 звернення – від колишніх працівників інспекції про надання довідки щодо нарахованих доходів. Анонімними визнано 4 звернення, які згідно із законом не розглядаються.

Результати проведеного аналізу свідчать, що із 78 письмових звернень, які надійшли на розгляд до інспекції: 1 – від фізичної особи-підприємця, 7 – від пенсіонерів, 1 звернення – від спортсмена, 69 звернень – від громадян, соціальний стан яких не визначено. За гендерною ознакою звернення розподілилися наступним чином: 44 заяви надійшло від чоловіків та 34 – від жінок.

Поза увагою податківців не залишилося жодного звернення. На всі звернення спеціалістами інспекції вчасно надані кваліфіковані відповіді.

Протягом року на дії працівників податкових органів надійшло 4 скарги. Факти, викладені в скаргах, не підтвердилися, інформує прес-служба ДПІ в місті Черкаси.

Конституцією України та Законом України «Про звернення громадян» гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Право на звернення забезпечує громадянам можливість захисту своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

Звернення, відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян», має містити такі дані: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина. Звернутись із відповідною заявою та клопотанням громадянин може і особисто до посадових осіб органів Державної податкової служби України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100