реклама

реклама

Шість підлітків з Черкас свої осінні канікули провели в 500-му окремому батальйоні морської піхоти Маріуполя. Ініціатором незвичайних канікул для хлопців став командир батальйону Вадим Сухаревський, повідомляє радіо «Свобода».

A6E7E4D5-6972-427D-B96D-9C3F5BBD1C5C_w650_r0_s

Смугою перешкод закінчилася тиждень навчання для школярів з Черкас, які провели свої осінній канікули в 500-му окремому батальйоні морської піхоти Маріуполя. Четверо вихованців школи юних моряків і два учня Першої міської гімназії цілий тиждень знайомилися з усіма видами озброєння, тактикою ведення військових дій, отримали можливість постріляти зі справжньої ЗУшки (зенітної установки, – ред.). В останній день перебування у морпіхів школярі пройшли найголовніше випробування – смугу перешкод, а напередодні виконали стрілецькі вправи бойовими патронами.

«Я вирішив провести свої канікули так, тому що люблю військову справу. Люблю цим займатися і приділяю цьому час. Вчора були стрільби, стріляли з ЗУшки, АГС (станкового автоматичного гранатомету, – ред.), гранатометів РПГ-7 і РПГ-22», – розповідає про свої враження 16-річний Євген Хорунжий.

Керівник клубу юних моряків Михайло Шитко сказав, що основною складністю при відборі претендентів на навчання у морпіхів було те, що деякі батьки боялися відпускати дітей у прифронтове місто.

«Ні в кого навіть думки не було попросити про таке. Особливо у бойового підрозділу, яке стоїть тут, в прифронтовій зоні. У них самих справ дуже багато. Дуже зайняті і офіцери, і матроси. Запропонував це комбат Вадим Сухаревский, і ми не те щоб погодилися, ми примчали сюди», - каже Михайло Шитко.

Самі школярі кажуть, що навчання далося їм нелегко. 16- кілограмові бронежилети і каски стали справжнім випробуванням для підлітків. Не менш важким випробуванням для хлопчаків стало дотримання режиму. Кажуть, що найбільш важкими були ранні підйоми.

«Сьогодні хлопці пройшли смугу перешкод гідно. Поважаю. Я дуже щасливий, що вони слухалися, задоволений тим, що робили як було сказано, дотримувалися техніки безпеки. Я ними пишаюся», – каже про своїх підопічних військовослужбовець Дмитро.

Після навчань командир батальйону морської піхоти Вадим Сухаревський символічно присвятив хлопців в морпіхи і подарував футболки в емблемою морської піхоти. А на відстріляних тубусах РПГ кожному з юних моряків він залишив свій автограф з написом «Рабiв до раю не пускають».

9A87C1B3-9A14-4D2F-AA9A-03B632EFE528_w650_r0_s

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100