реклама

реклама

Наразі з Державного фонду регіонального розвитку виділяється чимало коштів на розвиткові проекти. Проте місто Черкаси приймає участь далеко не в усіх проектах, пише "Вичерпно".

 

Що стосується закладів охорони здоров’я, то хоч вони і обласні, але дуже великий відсоток там обслуговується саме черкасців, тому на сьогоднішній координаційній нараді голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко звернувся до депутатського корпусу, щоб вони розглянули можливість співфінасування по таких об’єктак як Черкаський обласний онкологічний диспансер та Черкаський обласний кардіологічний центр.

- Є ще досі невирішене питання по «Фрезеніусу», тому я просив би підготувати відповідні звернення на місто за моїм підписом. Думаю, тут підтримає мене і голова обласної ради. Ми не раз зверталися, але поки що не отримували позитивної відповіді, — наголосив у ході наради Юрій Олегович.

Із зустрічною пропозицією — провести спільну зустріч із представниками департаментів охорони здоров’я області й міста та фінансових департаментів, звернувся до очільника області секретар міськради Олександр Радуцький.

- Що стосується онкодиспансеру, то це питання наразі дуже серйозне. У нас зараз триває голосування за проекти Громадського бюджету, в рамках якого жителі міста надають свої пропозиції і бачення, куди саме мають витрачатися бюджетні кошти. На ці заходи в міському бюджеті було закладено 10 мільйонів гривень у цьому році. І от благодійна організація подала свою пропозицію щодо відновлення палат інтенсивної терапії в онкоцентрі, проте в комісії вона не пройшла. Сума проекту 1 мільйон 275 тисяч гривень. Я впевнений, при формуванні бюджету на 2018 рік депутати підтримають цю пропозицію у рамках співфінасування з областю, — розповів Олександр Романович.

До слова, тоді у онкодиспансері відзначали, що реалізація цього проекту могла врятувати не одне життя і навіть можна було б робити пересадку кісткового мозку.

Що ж стосується кардіоцентру, то необхідно провести термінову нараду з депутатами, щоб встигнути передбачити співфінасування, зауважив секретар міськради.  Де взяти ці кошти, у них вже розуміння є.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100