реклама

реклама

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України у діях кооперативного підприємства «Ринок» виявило ознаки вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції

Територіальним відділенням  проведено дослідження ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами,  надання в оренду торгових приміщень (площ) на ринках в межах м. Звенигородка.

Аналіз інформації вказав на те, що КП «Ринок» на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами на ринку в межах м. Звенигородка має ознаки монопольного (домінуючого) становища в розумінні статті 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

За результатами дослідження встановлено,  що тарифи на комплексні послуги з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами на ринку, які були встановлені кооперативним підприємством «Ринок» є економічно необґрунтованими.

У зв’язку з цим, адміністративною колегією територіального відділення розпочато розгляд справи за ознаками вчинення КП «Ринок» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50, пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами на ринку в межах м. Звенигородка, шляхом встановлення таких цін, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Про це інформує прес-служба АМКУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100