реклама

реклама

На ранковій нараді в міського голови з його заступником Геннадієм Шевченком стався курйоз, пов’язаний із знанням римських цифр. Під час звіту директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган він поцікавився, що це за «Х» місце, на якому перебувають Черкаси. Чиновниця пояснила, що це римська цифра десять.

Ранковий казус швидко розійшовся по всім засобам масової інформації, навіть центрального рівня.

- По-перше, це було вирвано з контексту, — у коментарі журналісту «Вичерпно» відповів Геннадій Юрійович. — Якщо іде український текст, то бажано писати арабськими цифрами, ми до цього звикли, тому я намагався натякнути ось в такий жартівливий спосіб. От якби було: «Черкаси зайняли 10 місце». Всім зрозуміло. А коли йде пропис, а потім ось незрозуміло чи це літера «Х» чи це римська «Х». І виникають тоді ось такі колізії. І взагалі, є певні вимоги по документації і звітності.

Насправді ж, зауважує Геннадій Шевченко, він знає римські цифри.

- Навряд чи в Україні є людина, яка не знає, що є арабські цифри і римські. Але спекулювати на цьому, ще й бачу, що багато хто сприйняв це серйозно, — додав Геннадій Юрійович.

Загалом, зауважує він, реакцію ЗМІ він сприйняв із гумором. Не ображається він і на свою колегу — Наталію Джуган, яка  досить іронічно пояснила йому, який вигляд мають римські цифри — 9, 10 і 11 (ІХ, Х, ХІ).

- Наталія Володимирівна як завжди перед прийняттям бюджету на емоціях. Завжди так жартує, але вона жінка, я не ображаюся, — відзначив Геннадій Шевченко. — Якщо чесно, я навіть не думав, що це хвилює суспільство. Як на мене, взагалі було б правильно писати спочатку цифру, а в дужках ще й прописом. Це звіт про фінансовий стан міста, тому потрібно було б більш коректно написати.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #6 Сидоров 08.11.2017 21:38
Та щоби цей горе Гена не казав, а грамотності у нього ні на йоту. І отакий неуч керує Містом.У якій школі він вчився? Жах. :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 браво,Шева 08.11.2017 18:44
Тонку іронію не всім дано второпати. Тут навіть сімейний лікар не допоможе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Надія. 08.11.2017 17:00
А все це тому що не було на нараді Каструлі. Він би швидко виправив свого підлеглого і конкурента по висловлюванням, - Гену.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Електрик 08.11.2017 14:22
Толя, немає чого таку ху... нести на офіційних міроприємствах. Слідкуй за собою, не дома ж на вечері перебував!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Пусть бєгут нєуклюже... 08.11.2017 12:54
Цитую .:
Толя, краще вже мовчи!

Та й ти краще помовчав би й подумав, перш ніж ім'я говорить. ;-)
Не все те Толя, що лисе і блищить. Цього Гена звуть :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 . 08.11.2017 11:40
Толя, краще вже мовчи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100