реклама

реклама

Студентський театр народного театру драми та комедії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини визнаний найкращим учасником Сімнадцятого Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів та цирку «Театральний форум 2017», що проходив у м. Ірпінь Київської області.

Відомий далеко за межами області творчий колектив УДПУ нагороджений Дипломом Гран-прі. Таким було рішення журі фестивалю, до складу якого ввійшли заслужені діячі культури і мистецтв України, провідні викладачі вищих та середніх спеціальних навчальних закладів, народні та заслужені артисти України. Думка журі була одностайною: на найвищому рівні оцінити виступ театру УДПУ за такими критеріями як драматургія спектаклю, режисерське втілення, акторська майстерність, оригінальність рішення; загальна культура (на фестивалі театр показав трагікомедію «Останній гречкосій»). Молоді актори народного театру драми та комедії продемонстрували свою майстерність на сцені нарівні з найсильнішими аматорськими театрами України.

Спеціальний кубок та статуетку під гучні оплески залу вручено художньому керівнику театру, режисеру-постановнику, заслуженому працівникові культури України Наталії Алексеєвій.

Члени журі відмітили також прекрасну гру Максима Турчинського, присвоївши йому звання у спеціальній номінації — «Король епізоду».

Окрім того, студентка факультету початкової освіти, акторка народного театру драми та комедії Наталія Алексеєва удостоїлася ще однієї нагороди у номінації «Читець-декламатор» (завоювала ІІІ місце в дорослій віковій категорії).

За участь у фестивалі його засновник та організатор, культурно-оздоровчий центр «Цитадель», та журі висловили подяки керівнику театру Наталії Алексеєвій, а також декану факультету початкової освіти Борису Якимчуку.

Отож, студентський народний театр драми та комедії УДПУ, вкотре підтвердивши свій професіоналізм, вийшов на новий рівень. Він повністю відповідав завданням престижного в Україні фестивалю: взаємозбагачення творчих шкіл та обмін репертуаром; популяризація розвитку аматорських театральних творчих колективів; підвищення рівня виконавської майстерності.

Вітаємо колектив акторів театру та їх керівника Наталію Алексеєву із черговою перемогою й бажаємо нових цікавих ідей і неймовірного стимулу до творчості.

Про це інформує прес-центр УДПУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100