реклама

реклама

У свої три роки Діана Батій із Черкас бореться із тяжким онкологічним недугом. Минулої осені в неї діагностували нейробластому заочеревинного простору четвертої стадії. Тоді дівчинка пройшла курс серйозного лікування, як результат – хвороба відступила. Утім, під час планового обстеження цього жовтня лікарі приголомшили рідних – стався рецидив.

– У серпні минулого року ми помітили, що в донечки тривалий час не спадала температура. Пішли на огляд до терапевта. Там нам нічого чіткого не сказали, але дитині ставало тільки гірше, – пригадує батько Діани Ігор Батій. – Пізніше медики провели ультразвукове дослідження, під час якого виявили пухлину. Тоді нас направили на консультацію в дитячу онкологію, де Діані поставили цей страшний діагноз – нейробластома. За кілька днів його підтвердили й у Національному інституті раку в Києві.

Чоловік пригадує: тоді, його ще дворічна донечка, пережила шість курсів хіміотерапії (пухлина регресувала на 97%), високодозову хіміотерапію з аутогенною трансплантацією стовбурних клітин та операцію з видалення правого наднирника із залишками пухлини. Після такого серйозного курсу лікування дитину обстежували за кордоном, тамтешні фахівці запевнили: хвороба відступила.

– Але під час планової комп’ютерної томографії 23 жовтня 2017 року лікарі виявили значне збільшення лімфовузлів у черевній порожнині та в області грудей, – розповідає Ігор Батій. – На підставі цього ми знову звернулися в Інститут раку, що в Києві, де нам встановили невтішний діагноз – рецидив нейробластоми.

На сьогодні дівчинка знову проходить курс хімії в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Їй показана трансплантація кісткового мозку, але цього разу – від донора.

Тепер життя Діани Батій залежить від коштовної операції в Німеччині – для цього родині необхідно щонайменше 200 тисяч євро. Утім, така сума для молодої сім’ї непосильна, більше того – часу зволікати з лікуванням немає. Мама маленької черкащанки перебуває в декретній відпустці, батько – після повернення з АТО працює на приватному підприємстві.

– Наші медики сказали нам, що після закінчення хіміотерапії (по другій лінії) в Україні вже нічого не зроблять, – розповів Ігор Батій. – Кажуть, що таку процедуру можна зробити в німецьких клініках, там є висококваліфіковані спеціалісти.
Батьки не втрачають надії на повне одужання своєї маленької донечки й просять небайдужих людей просить допомогти Діанці отримати шанс на здорове майбутнє.

Дізнавшись про історію цієї дівчинки, депутати Черкаської міської ради Роман Діскант та обласної ради Роман Буданцев ініціюють на 22 листопада проведення благодійного аукціону в ресторані «Faro del Porto». У такий спосіб хочуть зібрати кошти для одужання Діанки Батій. Водночас, на лікування трирічної дівчинки спрямують і частину виручених коштів від усіх замовлень цього дня. Захід відбудеться за підтримки громадської організації «Суспільний рух. Підтримай» та благодійного фонду «Будьмо разом».

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:

«ПриватБанк»: 4149 4978 6041 7114

Одержувач: Батій Ігор Ігорович

Номер батька: 093 812 68 45

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100