реклама

реклама

За багаторічну успішну спортивну, журналістську, краєзнавчо-дослідницьку та письменницьку діяльність, значний особистий внесок у розвиток спортивної галузі міста, безпосередню участь в організації будівництва спортивних баз у Черкасах, започаткування нових видів міських змагань із дзюдо, футболу, шахів, плавання, морського багатоборства, популяризацію поміж жителів міста занять олімпійськими і масовими видами спорту пам’ятним знаком Черкаської міської ради «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня нагородили Василя Страшевича.

23468563_1325102517618056_1770988901_o-710x434

Про це повідомляє «Вичерпно».

Відзнаку вручили під час сьогоднішньої сесії. Крім того, він  отримає грошову премію, передбачену при нагородженні пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня в сумі 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 42100 грн (сорок дві тисячі сто гривень) .

Василь Борисович — заслужений працівник фізичної культури і спорту України, член правління Черкаської обласної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців, Почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців, Лауреат премії ім. М. Максимовича, член Національної спілки журналістів України, автор 25 книжок та численних архітектурно-краєзнавчих розвідок про історичне минуле і сьогодення Черкас, 30 публікацій у наукових збірниках та близько 800 – у Енциклопедії сучасної України, зокрема, історично-документальних нарисів «Старі Черкаси», «Під вимпелом флотилії», «Йшла війна народна. Черкаси в роки війни», дослідницької праці «Вулиці Черкас», книг: «Застигла в камені музика старовинного міста», «Митницький край», багатьох журналістських матеріалів про м. Черкаси.

Приймаючи нагороду, Василь Страшевич подякував усім організаціям, які висунули його на здобуття цієї відзнаки. Він зауважив, що своїми роботами намагався показати, які є надбання у Черкаського краю.

– Я хочу, щоб ви шанували наші старі будівлі, які милують око, щоб наші нащадки бачили, як ми жили, — сказав він.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Лікнеп 10.11.2017 22:19
Паперотворці у міськраді, як завжди безграмотні (маленькі зарплати). Всеукраїнська спілка краєзнавців вже 10 років має інший статус і називається Національна спілка краєзнавців України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Абрек 10.11.2017 19:25
Цілком заслужено. Вітаємо!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100