реклама

реклама

Проти закриття дитячої поліклініки № 2 виступали сьогодні перед журналістами батьки тих дітей, які її відвідують, та лікарі. Покликала їх на свою прес-конференцію депутат обласної ради Любов Майборода

За її словами, у плані соціально-економічного розвитку Черкас на наступний рік передбачена оптимізація надання амбулаторно-поліклінічної допомоги дитячому населенню, зокрема, як вказано, планується «переформатувати дільниці обслуговування дитячого населення між поліклініками та перемістити персонал із приміщення дитячої поліклініки № 2 в приміщення дитячих поліклінік № 1 та № 3».

– Це поки що проект, його мають розглядати комісії та затверджувати депутати. Але ми бачимо, що відбувається з медичними закладами в нашому місті. Ми не можемо допустити, щоб персонал цієї поліклініки цілий рік колотило, як свого часу – пологові будинки, – пояснює Любов Майборода.

За її словами, однією з причин закриття поліклініки керівництво міста  називає незадовільний санітарно-технічний стан. У той же час, у листі головного державного санітарного лікаря Черкас Василя Загороднього до міського голови наводяться приклади незадовільного стану в багатьох медичних закладах міста і увага звертається якраз не на другу дитячу поліклініку, а на харчоблоки першої та третьої міських лікарень.

– Протягом останніх років жодна копійка на ремонт поліклінік не виділялася. Міська влада і міський голова мають забезпечити функціонування медичних закладів, натомість вони використовують бюджет як засіб вирішення своїх бізнес-інтересів… – обурюється пані Майборода. – У цьому році бюджет розвитку становив 54 мільйони гривень. Нічого не було виділено на ремонт поліклінік, зате на будівництво вольєру для хижаків у зоопарку було надано 158 тисяч гривень, на павільйон зміїних експозицій – 273 тисячі… Для зоопарків, для будівництва льодових палаців, для закупівлі сміттєвих бачків кошти знаходяться. Хоча вартість одного унітаза в тій же дитячій поліклініці – це вартість одного сміттєвого бака.

Депутат показує папери: ініціативна група зібрала підписи вже понад 800 батьків. Представник батьків Ольга Рачек зачитує звернення, яке люди написали на ім’я губернатора Сергія Тулуба, голови обласної ради Валерія Черняка, мера Черкас Сергія Одарича.

– Я мати трьох дітей. Усім відомо, що малі діти часто хворіють. Потрібно їздити на процедури, на аналізи, за довідками. А діти до року мають взагалі дуже часто відвідувати поліклініку. Як батькам з хворою дитиною їздити по маршрутках? Декому навіть треба буде їздити з пересадкою. Уявіть: у транспорті з хворою дитиною! Не всі можуть дозволити собі оплачувати таксі, – обурюється жінка.

Її підтримує і представник профкому, лікар отопед-травматолог Тетяна Ільченко. Вона не уявляє, як педіатри зможуть ходити на виклики, перебуваючи на роботі в іншому кінці міста, ніж знаходиться їхня дільниця.

– Якщо до тієї мізерної зарплати додати ще витрати на проїзд, то хто захоче працювати в медицині? У нас і так не вистачає педіатрів, – каже лікар.

Щоб запобігти закриттю поліклініки, батьки та лікарі обіцяють звертатися в усі інстанції. Поки що ж запланували провести збори 17 січня біля приміщення поліклініки і запросити на них і мера, і депутатів, і губернатора.

реклама

Коментарі  

 
+1 #27 sergo 10.01.2012 19:53
п-те п-те а сережка свое сделает!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #26 Лаврін Капуста. 09.01.2012 12:21
Хто зараз лікується безкоштовно...ніхто. Давайте спочатку встановимо ціни та обіг і облік коштів, а потім кількість комерційних лікарень! Лікарі як і політики закликають до безкоштовних мітингів, краще б до безкоштовного лікування. Майборода нещодавно агітувала за Одарича, тепер проти. Якщо за 4 роки не розпізнала Одарича та його молоду команду, то який з неї політик, більш схоша на комерсанта.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #25 Людмила Григорович 08.01.2012 18:01
Тетяно Романівно, велика подяка вам від батьків, дітей яких ви поставили на ноги. Завдяки Вам моя дитина, яка народилась 7-місячною, позбулась плоскостопія.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #24 Акушер 08.01.2012 17:53
Цитую Батько:
приміщення в жалюгідному стані - потрібно ініціювати не лише збереження там поліклініки, а й хоча б якогось елементарного там ремонту. туди реально страшно вести дітей, персонал працює на голому ентузіазмі, хоча кваліфікація багатьох з них досить висока - та ж Ільченко дуже толковий і досвідчений лікар. а те, що мед.працівники їздять на виклик за власний кошт-це взагалі стидоба!!! постарюся бути 17.01 на цих зборах. ні економії на наших дітях !!!

НІ _ЕКОНОМІЇ НА НАШИХ ДІТЯХ! ГЕТЬ ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #23 Оксана Колісник 07.01.2012 13:02
Цитую Mardo:
Що,правда очі коле?
Ми всі його вибрали,а тепер розпиляєте в мережах пургу.
У дзеркало дивіться,у дзеркало.
Там,наш ворог.
Вірно! Любові Володимирівні за Сергія Олеговича - спасибі окреме, у дуже печальних кучерявих лапках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #22 Погляд 07.01.2012 00:08
ключові слова статті ніхто й не помітив...а вони звучать" ЗА ЇЇ СЛОВАМИ" :D Пані Любу всерйоз може сприймати хіба що дуже недалека людина. пані Любі потрібен ПІАР і більше нічого. а чергове "закриття"-пустопорожній дзвін в пустій голові, бо бачила вона ту програму розвитку минулого року хіба що. Та тільки не второпала, що воно таке :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Лаврін Капуста. 06.01.2012 22:17
У Л,М, одна мета, назвати вулиці, що носили назву при Шевченкові, ми вже живемо в 19 сторіччі завдяки її діяльності в облраді , тільки назви підігнать. Оберемо депутатом ВРУ будемо жити при добі Хмельницького, по рівню життя ,будемо кріпаками в тому числі і в маєтках нардепів. Єдине що нас буде зігрівати, що нашими Поміщиками будуть україномовні господарі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #20 Лаврін Капуста. 06.01.2012 22:07
А чи знає "цей дід", що до року дитина щотижня має бути оглнута педіатром. ?
Якщо чесно, здоровій Ви не потрібні, а без певної апаратури хворим тільки на Бога уповаємо. Як жили при Шевченкові так і живемо. По заклику мера , як були дороги в 1945 так і залишились. Вагітні ходят на УЗІ що якість вади виявляються? Від наркозу помирають люди по старші, від прививок дітлахи. Ми бережемо традиції пращурів живемо, як вони. А майбутній депутат ВРУ критикує , але ж нічого не пропонує. Так аби .... а що вона зробила у фракції БЮТ? От тут то і проблеми. Ну у неї бізнес проект, а Ви чого вуха підставляєте під локшину?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #19 Достали 06.01.2012 19:21
Цитую Мирослав:
Цитую Дід який знає усе:
[quote name="Марина"].........................

Мабуть, скоро вибори.....

А чи знає "цей дід", що до року дитина щотижня має бути оглнута педіатром. Як мамі сідати в маршрутку з каляскою і у що перетвориться ця поїздка? Чи окрім виборів вас нічого не цікавить?

А чи знає Мирослав про те, що ніхто крім Л.Майбороди дитячу поліклініку і не збирався закривати? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #18 ЄВРОАТЛАНТИСТ 06.01.2012 18:09
Цитую карамелька:
Ми прив'язані до системи державної медицини як потопельник до каменюки: навіть маючи змогу і бажання користуватися послугами платних лікарів, змушені за папірцями ходити до поліклінік. То якого ж чорта не реформуючи систему медицини "оптимізують" її заклади?! Те ж саме і зі сміттям: утилізацію не налагодили, а сортування сміття вводимо. Щоб окремо викидати, але на одну купу? Звісно, треба міняти багато чого, але ж не треба кобилу поперед возу ставити.

НАВПАКИ- не треба ВОЗА поперед КОБИЛИ ставити :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100