реклама

реклама

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю під час будівництва об’єкту «Очисні споруди м. Золотоноша - реконструкція (III черга)», зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, шляхом завищення вартості обладнання, яке постачалося на вказаний об’єкт будівництва, та внесення до офіційних документів відомостей про роботи, які не передбачено проектно-кошторисною документацією, привласнив бюджетні кошти на загальну суму близько 5 млн. грн.

Зазначеній вище особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

На цей час досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, у тому числі обрання підозрюваному запобіжного заходу та відшкодування завданих державі збитків.

Хід слідства взято на контроль керівництвом прокуратури області.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Про це інформують в прес-службі прокуратури Черкаської області.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100