реклама

реклама

У неділю 23-ту по П'ятидесятниці митрополит Черкаський і Канівський Софроній з архіпастирським візитом відвідав Драбівське благочиння. Разом благочинним Драбівського округу протоієреєм Димитрієм Іванусою та духовенством благочиння владика звершив чин великого освячення новозбудованого Успенського храму у селі Мехедівка.

Храм

Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ.

Цьогоріч на свято Хрещення Господнього приміщення, яке сто років тому було типовим красивим сільським храмом, а потім архітектурно спотворене та перетворене на клуб, згоріло. І ось дбанням мецената Володимира Росохи за два місяці на фундаменті згорілої церкви постала нова.

У своєму вітальному слові правлячому архієреєві Драбівський благочинний отець Димитрій зазначив, що сьогодні Мехедівка святкує свою, у повному значенні цього слова, Пасху. Адже сум з втраченим храмом Господь дивним чином за два місяці поставив новий, чистий храм в служіння Живому Богу.

Владика у своєму слові вказав:

– Пожежа ця була не інакше, як промислом Божим. Тому що старий храм був сплюндрований і перебудований. Там де звершувалась Божественна Євхаристія і молитва за весь світ, відбувалося всяке непотребство. Коли приміщення передали Церкві постійного священика там не було і ось Господь благословив молодому священику отцю Володимиру нести послух настоятеля у Вашому селі. Вперше після 80-ти річної перерви у селі з'явився свій священик і таким, здавалось, не приємним чином, новий храм. Так що сьогодні ця Богом благословенна земля має свій храм, а трошки раніше і священика. Тож нехай Господь допоможе йому бути прикладом для вас, а вам бути справжніми християнами дивлячись на його приклад віри і благочестя».

На малому вході за труди по відновленню храму настоятель ієрей Володимир Зоря нагороджений золотим наперсним хрестом.

Дерев'яний Успенський храм у Мехедівці був побудований у 1891 році. Після революції з храму було знято куполи, та перебудовано. З того часу і до 2011 року приміщення колишнього храму використовувалось під різні потреби, а потім було передане Черкаській єпархії УПЦ та стало приписною парафією без свого священника. 18 січня 2017 року під час Божественної Літургії у хрещенський святвечір у храмі загорівся дах. Віряни разом із отцем Володимиром встигли врятувати все церковне майно, але поки прибули пожежні розрахунки, храм майже повністю згорів.

mehed17

Протодиякон Іоанн Поліщук

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100