реклама
Sucurity Police

реклама

Лікарі міста Сміла вже 11 місяців не отримують зарплатню. Про це під час пленарного засідання повідомила народний депутат України Ірина Сисоєнко, звертаючись до уряду та колег. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що вини Уряду в цьому немає, інформує видання «Черкащани live».

sp25 – Шановні колеги, шановний Уряд, я черговий раз звертаю увагу на негайне вирішення державою тієї проблеми, яка є у місті Сміла, а саме у медичній лікарні. 11 місяців лікарі чекають заробітну плату... – сказала нардеп. – Тож я вимагаю, щоб держава негайно виконала свій обов’язок, щоб заробітна плата була погашена перед медичними працівниками міста Сміла медичного закладу медико-санітарної частини №14.

У відповідь прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що жодної заборгованості з боку Уряду перед смілянськими лікарями немає й наголосив, що це питання відповідальності місцевих органів влади.

– Я хотів би декілька речей сказати з цього приводу, щоб у нас не було недостовірної інформації. Жодної копійки уряд лікарям цієї лікарні не боргує, – сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр пояснив, що відповідно до чинного законодавства спеціалізовані поліклініки має бути переведено на фінансування з місцевих бюджетів. Проте Сміла відмовилася приймати медико-санітарну частину №14.

Владимир_Гройсман_cropped_2 – І таким чином вони втратили статус державного закладу, а в місцевий заклад їх не прийняли, – зазначив Володимир Гройсман. – Це питання відповідальності місцевих органів влади. А зараз, оскільки вони 11 місяців палець об палець не вдарили про те, щоб забрати цю лікарню і надавати людям нормальні медичні послуги, і лікарям платити заробітну плату, на яку Уряд дає кошти, субвенції, то в даному випадку я вимушений втрутитись і підтримати, і допомогти, підтримати людей і допомогти людям. Дати відсіч отій бездіяльності, яка є на місцевому рівні. І тому дякую за ваші звернення. Ми зараз працюємо над тим, щоби цей заклад повернути в державну власність, заплатити кошти людям, які не ми боргуємо, я ще раз наголошую на цьому. І далі ми поставимо питання про передачу в Смілу, так як є діючий закон, – відповів Прем’єр-міністр.

Також Володимир Гройсман повідомив про намір звернутися в Генеральну прокуратуру, щоб було проведено розслідування.

– Я звернусь в Генеральну прокуратуру України, щоби вони провели розслідування, хто довів до створення заборгованості по зарплаті перед цими лікарями, людьми. Люди ні в чому не винні. І я хотів би, щоби місцева влада, хто до цього причетний, кожна посадова особа, несла всю відповідальність, в тому числі й кримінальну. Тому що не платити людям заробітну плату – це злочин, і за цей злочин мають бути всі покарані, – повідомив Володимир Гройсман.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #2 тетянка 15.11.2017 13:22
Які чудові слова! Вплиньте, пане прем"єр!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Петрович 14.11.2017 22:09
Гройсман: "Ти диви, 11 місяців коштів не виділяли, а заклад існує, а ви їх дустом пробували?" Схоже що з нового року не існуватиме.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100