реклама
Sucurity Police

реклама

Хоча міський голова Черкас Сергій Одарич і у відпустці, проте він таки прореагував на ситуацію, яка склалася у звязку з ліквідацією владою муніципального духового оркестру. Як інформує прес-служба міськвиконкому, міська влада вважає, що є багато важливіших питань, ніж утримання муніципального духового оркестру. Оркестр як колектив за бажання учасників може зберегтись, але місто не платитиме їм зарплату, а замовлятиме за необхідності музичну послугу і по факту її оплачуватиме.

– Я ще два роки тому говорив директору муніципального оркестру, щоб поступово переходили від повного утримання на оплату по факту надання послуги, – цитує Сергія Одарича прес-служба, – але за цей тривалий період нічого не змінилось. 

Як зазначає начальник управління культури міськвиконкому Валентина Шепецька, муніципальний оркестр бере участь у міських заходах, дає концертні програми під час проведення свят чи окремих фестивалів, у літній період у парку розважає містян. Минулого року вони здійснили для міста 99 концертних виступів, а саме: 34 сольні концерти, 25 – участь у концертах, 38 – обслуговування масових заходів, 2 – благодійні акції.

На зарплату працівникам оркестру та оплату енергоносіїв у 2011 році виділялось 1,1 млн. грн. Потреба на утримання муніципального оркестру цього року становить майже 1,5 млн. грн. При цьому на утримання музичних шкіл міста, на надання якісної музичної освіти дітям завжди не вистачає коштів, матеріальна база музичних шкіл практично не оновлюється. 

Утримання муніципального оркестру коштує половину суми фінансування однієї зі шкіл.

– Я вважаю, що важливіше дати нашим дітям якісну музичну освіту, – говорить Сергій Одарич, – ніж утримувати оркестр. Відтепер кожен, кому потрібні будуть музичні послуги оркестру, зможуть замовити їх і заплатити  за кількість відпрацьованих годин.

реклама

Коментарі  

 
+1 #12 Никола 17.01.2012 09:32
Є ті, які готові взяти під свою опіку МУНІЦИПАЛЬНИЙ ОРКЕСТР .
Керівник МУНІЦИПАЛЬНИЙ ОРКЕСТРУ зобовязаний вийти на звязок - 066-050-03-83
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #11 фелікс 08.01.2012 17:59
Одарич - ліквідатор!
Спочатку знищив візитку і маяк міста - оглядове колесо, а тепер і духовий оркестр.
Адже головна мета цього вандала - продати майно комунальне майно : оглядове колесо та приміщення духового оркестру.
***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Сергій з Кривалівки 08.01.2012 10:49
Одарич не любить муніципальні оркестри, йому подавай якісь "Древляндії", "Крижталі", "Facewall",яку в народі назвали "крематорієм" та інші дивацтва, які місту влітають в копійочку! Чераський люде!! Доколи ще терпітемо знущання цього зальотного очкарика?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Юлія 07.01.2012 12:09
Повністю згодна з плпередніми ораторами! За період "панування" пана Одарича в серці України - в м. Черкаси проходить повний занепад освіти та культури. І більша частина черкащан, більше ніж впевнена, що школи за рахунок ліквідації оркестра почувати краще себе не будуть!!! Не буде ні МУНІЦИПАЛЬНОГО ОРКЕСТРА, як ГОЛОВНОЇ ВІЗИТІВКИ МІСТА, ні жодної повноцінної школи! Пам"ятаю, як під звуки данного колективу проходили колони випускників, Ветеранів Війни, покладання квітів на всіх урочистих заходах, звітні концерти, які не вміщували усіх охочих. Льодяні скульптури, "ПАНЕ МЕР", - розтали, кам"яні - заросли мохом, а Оркестр грав, грає і буде грати не зважаючи ні на що... Попередні НАЙКРАЩІ мери міста знаходили змогу фінансувати цей чудовий колектив, а нинішньому "МЕРУ" просто не вистачає коштів на виборчу компанію в Депутати Верховної Ради... І тільки зараз ми можемо дізнатися, чи значить щось СЛОВО народа для ВАС - МЕР МІСТА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #8 фелікс 07.01.2012 09:33
Заява типичного "шлеппера".
На блатном жаргоне обозначает «вагонный вор».
В уголовной иерархии «шлепер» — одна из низших воровских каст.
ГАНЬБА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #7 Ірина 07.01.2012 09:28
"Я вважаю, що важливіше дати нашим дітям якісну музичну освіту, – говорить Сергій Одарич, – ніж утримувати оркестр."

А з кого тоді цим дітям приклад брати? І для чого тоді отримувати музичну освіту? Театр абсурду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Юлія 06.01.2012 19:56
За період "панування" пана Одарича в серці України - м. Черкаси проходить повний занепад освіти та культури. І більша частина черкащан, більше ніж впевнена, що школи за рахунок ліквідації оркестра почувати краще себе не будуть!!! Не буде ні МУНІЦИПАЛЬНОГО ОРКЕСТРА, як ГОЛОВНОЇ ВІЗИТНОЇ КАРТОЧКИ МІСТА, ні жодної повноцінної школи! Пам"ятаю, як під звуки данного колективу проходили колони випускників, Ветеранів Війни, покладання квітів на всіх урочистих заходах, звітні концерти, які не вміщували усіх охочих. Попередні НАЙКРАЩІ мери міста знаходили змогу фінансувати цей чудовий колектив, а нинішньому "МЕРУ" просто не вистачає коштів на виборчу компанію в Депутати Верховної Ради... І тільки зараз ми можемо дізнатися, чи значить щось СЛОВО народа для ВАС - МЕР МІСТА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 Оксана Колісник 06.01.2012 15:42
І, люди дорогі, цей єзуїтський реверанс в бік музичних шкіл є нічим іншим, як спробою розділити працівників культури, спонукати їх до такого собі "каннібалізму". Дійсно, працівники культури в своїй більшосі обмежені фінансово, вони не їздяьб відпочивати на... Словом, часто відпочивають не далі, як у батьків в селі. Вони часто останні копійки відкладають, що придбати собі нормальний інструмент (Сергій Одарич, наприклад, в курсі, скільки коштує труба, тромбон, тощо... Тубі - це такий інструмент з дуже низьким звуком, якщо СО не в курсі, часто ціни немає!)
Працівники культури, не ведіться на спроби поробити з нас щурів та втішитися щурячими бійками! Переможець може бути, але нагородою йому буде також смерть - не сумнівайтеся!
В останні години Різдвяного надвечір'я подумайте про це.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Оксана Колісник 06.01.2012 15:35
Можна й так підходити до спарви, але нехай Одарич назве вартість послуги і її, так би мовити, склад. Чи він думає, що користуватиметь ся "на шару" оркестрами навчальних закладів, пожежного інститу, військових частин? Ну не "на шару", а за "відмив" грошей. І не морочитиме собі голову репетиційним процесом і подібною "єрундистикою" - бо ж ці речі будуть проплачені з інших бюджетів. І кожна така "послуга" громаді буде громадою ж оплачена самому... ну ви зрозуміли. Розмови про музичну освіту дітей є також брутальним лицемірством з огляду на минулорічні "кошмари" й залякування колективів шкіл естетичного виховання. Треба, нарешті, назвати речі своїми іменами - потрібен ресурс для підстраховки виборів і підгодівлю "шісток". Не більше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #3 Григорій 06.01.2012 14:10
Треба не муніципальний оркестр, а МЕДІЙНУ СЛУЖБУ МЕРІЇ скоротити. Вона з`їдає п`ять мільйонів гривень на рік і постійно росхвалює мера. Навіщо нам ця бутафорія? Нехай басні про свої "досягнення" міський голова оплачує з власної кишені. А НАМ ПОТРІБЕН МУНІЦИПАЛЬНИЙ ОРКЕСТР.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100