реклама

реклама

Через заборгованість товариства перед ДП "Енергоринок"відбуваються відрахування з рахунку підприємства, встанволені НКРЕКП. При зазначеному алгоритмі не лишається коштів на виплату зарплати енергетикам. Два останні місяці - люди без зарплат. Сума заборгованості підприємства перед Енергоринком сягає майже 700 млн грн, перед працівниками – 67 млн грн.

Упродовж останніх двох тижнів відбуваються перемовини голови правління товариства Олега Самчука у Києві. Він взяв участь у засіданні НКРЕКП, провів низку зустрічей з керівництвом Фонду держмайна та Енергоринку. Результатом цієї співпраці стало погодження урегулювання заборгованості у спосіб, який пришвидшить вирішення питання відміни так званих «щодобових відрахувань». Нагадаємо, саме реструктуризація заборгованості черкаського підприємства перед ДП «Енергоринок» є умовою зняття зазначеного алгоритму. Її озвучив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, а також вона прописана у протоколі наради щодо врегулювання ситуації на підприємстві від 24 жовтня у Фонді держмайна.

Так, минулого тижня компанія звернулася до суду щодо зміни способу виконання боргових зобов’язань товариства, тобто не стягнення боргу на користь Енергоринку, а його реструктуризацію. Рішення ухвалене й погоджений графік реструктуризації до 1 липня 2017 року.

Таким чином, підприємство виконало умови для відміни щодобових додаткових відрахувань коштів з поточних рахунків постачальника електричної енергії, які встановлені відповідно до Постанови НКРЕКП №700.

- Наразі маємо дочекатися рішення НКРЕКП. Хочу запевнити колектив, що вживаються всі можливі заходи, аби товариство повернулося до нормальної роботи, - говорить голова правління ПАТ «Черкасиобленерого» Олег Самчук. – Проте, слід враховувати, що ситуація надто складна, аби упоратися з нею за кілька місяців. Аби не наш основний боржник – ПАТ «Азот», який винен компанії 1,7 мільярда гривень за спожиту електроенергію, то у нас не було б проблем з Енергоринком, а відтак – алгоритму, який передбачає щодобові відрахування. Лише упродовж минулого року хімічне підприємство наростило борг на понад мільярд гривень, відбулося фактичне знищення Обленерго. Наразі Азот не виплачує свою заборгованість у належному розмірі, тому це погіршує ситуацію. Проте, за нами – колектив, який хоче зберегти підприємство, і зрештою закон, бо заробітна плата – це право, гарантоване Конституцією України та захищене Законом про працю.

Питання щодо ситуації на ПАТ «Черкасиобленерго» внесене до порядку денного засідання НКРЕКП, яке відбудеться у четвер, 16 листопада. Про це інформують в Обленерго

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100