реклама
Sucurity Police

реклама

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що інфляція на споживчому ринку Черкаської області в  жовтні  2017 р. порівняно з попереднім місяцем становила 1,1%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%. Найбільше (на 16,4%) подорожчали яйця. На 6,1–1% підвищилися ціни на молоко, сало, масло, сири, сметану, макаронні вироби, рис, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 7,7–5,5% подешевшали фрукти, гречані крупи, цукор.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,3%, алкогольні напої – на 0,8%.

Одяг і взуття стали дорожчими на 1,6%, із них взуття – на 2%, одяг – на 1,4%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду на 4,1% та опалення – на 3,4%.

Ціни у сфері охорони здоров’я зросли на 1,1%, що викликано насамперед  подорожчанням амбулаторних послуг на 2,7%, а також фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,8% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 4,2%. Разом з тим відбулося здешевлення перевезень залізничним пасажирським транспортом на 1,7%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1%, що пов’язано з подорожчанням місцевого телефонного зв’язку на 6,7%.

Ціни на послуги ресторанів та готелів підвищилися на 2,4%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100