реклама

реклама

ПриватБанк, який є «найбільш підприємницьким» банком України (обслуговує 73,2% приватних підприємців), запроваджує нові банківські продукти для бізнесу та поліпшує вже наявні.

Пресконф2

Про це йшлося у вівторок під час прес-конференції керівництва Черкаської філії Приватбанку.

– Тільки за цей рік кількість наших корпоративних клієнтів зросла на 160 тисяч і досягла 800 тисяч. Ми продовжуємо розвивати нашу програму КУБ («Країна успішного бізнесу»). На Черкащині ПриватБанк прокредитував у різних галузях 659 бізнес-проектів на 78 мільйонів гривень. Але ми помітили, що середній і малий бізнес став вимогливішим до банківських послуг, – зауважив директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин. – Це спонукає нас до того, щоб робити наші послуги кращими і зручнішими. Зокрема, з 10 листопада ПриватБанк удвічі збільшив кредитні ліміти на рахунках своїх корпоративних клієнтів.

За словами керівника напрямку активно-пасивних операцій клієнтів Черкаської філії ПриватБанку Олени Єрмоліної, за допомогою сервісу КУБ будь-який підприємець може залучити до 500 тисяч гривень для розвитку свого бізнесу. Зацікавлені в залученні інвестицій підприємці та підприємства (ресторани, булочні, швейні майстерні, фотостудії, магазини одягу тощо) можуть отримати фінансування на поточний рахунок юридичної особи чи підприємця в ПриватБанку, маючи мінімальний пакет документів. Важливим є й той момент, що погашення будь-якого кредиту можливе достроково без будь-яких додаткових комісій.

Особливо багато уваги ПриватБанк звертає на аграрну галузь.

– Часто фермери не мають доступу до фінансових ресурсів через те, що просто погано обізнані про свої можливості. Ми взяли участь у багатьох нарадах у районах Черкащини. На сьогодні вже профінансовано 60 наших фермерів на 9 мільйонів гривень. Оскільки фермерський бізнес – сезонний, сподіваємося, що з кінця січня кількість охочих скористатися нашими послугами серед аграріїв зросте, – зазначив пан Шуршин. – До речі, наша кредитна лінія «Агросезон» дозволяє швидко і недорого отримати кредитні кошти до 20 мільйонів гривень на термін до 2 років на проведення сезонних робіт.

Окрема можливість для корпоративних клієнтів – отримувати фінансування в гривні під депозит у валюті.

– Майже кожен наш підприємець має невеличку доларову «заначку», як кажуть, «на чорний день». Ми пропонуємо тримати ці кошти не десь під матрацом, а у нас на депозиті, при цьому отримуючи гривневі кошти на свій рахунок. Таким чином «заначені» гроші можуть працювати в бізнесі. Отже, дохід приносять і валюта, покладена на депозит, і залучені в бізнес гривні, – каже Віктор Шуршин.

Ще один напрямок роботи ПриватБанку з корпоративними клієнтами – це лізинг, який дає можливість купувати транспорт і обладнання. При цьому його вартість оплачується поступово за рахунок прибутку від його використання. Предмет лізингу переходить у власність клієнта після всіх виплат.

– Як правило, по лізингу наші клієнти отримують сільгосптехніку, навісне обладнання та комерційний автотранспорт, – зазначив Віктор Шуршин. – Ми підписали договори з багатьма українськими (в тому числі й черкаськими) виробниками сільгосптехніки. При цьому ті, хто купує українську техніку, отримує компенсацію значної частину вартості цієї техніки від держави. Таким чином ми фінансуємо придбання техніки на суму до 30 мільйонів гривень. Термін – до 5 років. Наголошую, йдеться не тільки про сільгосптехніку: нещодавно автобусний парк ПрАТ «Черкасиавтотранс» поповнився чотирма новими автобусами для пасажирських перевезень.

Буквально в цьому місяці ПриватБанк відкрив новий проект – тарифний план «ІнКУБатор» – для підприємців-початківців.

Підключившись до тарифу «ІнКУБатор», підприємець може безкоштовно відкрити рахунок у ПриватБанку, отримати безкоштовне розрахунково-касове обслуговування та обслуговування зарплатного проекту впродовж 6 місяців.

– Ми допомагаємо нашим стартапам не помилятися в своїй комерційній діяльності – при наданні звітів, проведенні фінансових операцій тощо, – наголосив Віктор Шуршин.

Щоб поліпшити розв’язання цього завдання, ПриватБанк так вдосконалив свій сервіс «Приват24», що він може інтегруватися в будь-яку бухгалтерську програму. Це полегшує роботу бухгалтерам та допомагає їм бути точнішими й не припускатися помилок.

– Це не приносить нам фінансових доходів, зате робить ПриватБанк більш конкурентноздатним у площині зручності надання послуг та технологічності, – переконаний пан Шуршин.

ПриватБанк ставить собі за мету завдяки своїм кредитам для бізнесу створити в Україні додатково мільйон робочих місць.

– Нікого з нас не радує, коли наші роботящі українці виїжджають працювати за кордон. Це – одна з найголовніших проблем сьогоднішньої України. Тож мусимо зробити все можливе, щоб українцям жилося краще тут, удома, – наголосив Віктор Шуршин.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100