реклама

реклама

Книжку про драбівську льнотіпальну фабрику, яка наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття вважалася зразковою в усій Російській імперії, презентував сьогодні в Черкасах харківський історик родом із Драбівщини Віктор Козоріз.

1

Книжка Фабрика, що працювала при драбівській економії князів Барятинських, цікава ще й тим, що для її створення було залучено цілу низку бельгійських фахівців на чолі з Анрі Ле Доктом. Відтоді у Драбові з’явився мікрорайон «Бельгія». Підприємство, яке використовувало в своєму виробництві сотні гектарів земель економії Барятинських, уже в свій час стало об’єктом дослідження економістів із Санкт-Петербурга і Москви.

Книжка «Льнообробне виробництво у Драбівській економії Барятинських та роль Анрі Ле Докта» побачила світ за сприяння посольства Бельгії в Україні за меценатської допомоги фермера, депутата облради Григорія Плічка і бельгійського підприємця, який нині веде бізнес у с. Деньги Золотоніського району, Тома Ван Гоі.

- У спілкуванні з представниками бельгійського посольства з боку наших партнерів звучала думка, що на Черкащині можливе відновлення співпраці між українцями та бельгійцями щодо відродження вирощування в промислових масштабах льону - цього натурально, екологічно чистого волокна, - зазначив Віктор Козоріз. - Тож ця історія може мати своє продовження.

Презентац2

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100