реклама
Sucurity Police

реклама

Інспектор праці Управління Андрій Слинько у складі робочої групи Лисянської райдержадміністрації з питань інвентаризації об’єктів оподаткування провів інформаційно-роз’яснювальну роботу під час виїзної акції до сіл Погибляк, Петрівка-Попівка, Ріпки та Боярка Лисянського району.

Лисянка 7

Члени робочої групи зустрілися з фізичними особами – підприємцями (ФОП) і найманими працівниками та надали вичерпну інформацію про проведення на Черкащині пілотної кампанії Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці.

Андрій Слинько поінформував про переваги офіційного декларування найманої праці працівників та відповідальність роботодавця за використання незадекларованої праці. Фізичні особи – підприємці району попереджені про необхідність офіційного оформлення своїх працівників, збільшення рівня заробітної плати і дотримання в оплаті праці міжпосадових та міжкваліфікаційних співвідношень згідно із чинним законодавством.

Інспектор праці наголосив, що у 2017 році, із встановленням розміру мінімальної заробітної плати на рівні 3200 гривень, значно збільшені розміри штрафних санкцій за порушення законодавства про працю, передбачені статтею 265 Кодексу законів про працю України. У разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час установлений на підприємстві та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків розмір штрафної санкції складатиме 96 000 гривень за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

«Роботодавці і працівники мають знати переваги офіційного працевлаштування, розуміти ризики при неофіційному працевлаштуванні, адже саме незадекларована праця є основною причиною порушення прав працівників, у тому числі на безпечні і здорові умови праці. Роботодавцям слід бути готовими до того, що у разі нехтування правами своїх працівників їм доведеться сплатити значні кошти», – відзначив Андрій Слинько.

Співпраця з приватними підприємцями Лисянського району щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення триватиме й надалі, наголосив фахівець Управління.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100