реклама

реклама

У ДНЗ «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» відбулася всеукраїнська нарада Міністерства освіти і науки України для директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких створено навчально-практичні центри з професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». Про це повідомляють в управлінні освіти і науки облдержадміністрації.

Участь у заході взяли начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та виробництвом департаменту професійної освіти МОНУ Сергій Коваленко, заступник голови обласної ради Вадим Гайович, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Ткаченко, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Наталія Мартинюк, соціальні партнери училища.

Розпочав роботу наради Сергій Коваленко, який означив законодавчі нововведення, що стосуються функціонування закладів професійно-технічної освіти. Також розповів про здійснювану роботу щодо прийняття законодавчих актів, які регулюють діяльність галузі. Окремо окреслив ключові напрямки державно-приватного партнерства для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні. У цьому відношенні Сергій Петрович відмітив, що на Черкащині професійно-технічна освіта є серед пріоритетів, чому сприяє співпраця бізнесу, влади та закладів освіти.

Заступник директора ресурсного центру «Гурт» Тетяна Данилів сформулювала напрямки удосконалення навчальної програми, навчальних посібників та моделі діяльності НПЦ з професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». Також вона запропонувала для практичного використання електронні ресурси, де містяться розроблені підручники та навчально-методичні матеріали стосовно навчання професії монтажника санітарно-технічних систем та устаткування.

Окремо були обговорені питання співпраці закладів вищої та професійно-технічної освіти, діяльність НПЦ інших навчальних закладів з підготовки монтажників санітарно-технічних систем та устаткування.

Питання модернізації матеріально-технічної бази закладу освіти як вимогу сьогодення означила директор ДНЗ «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» Валентина Молоцило, яка водночас для учасників наради здійснила презентацію закладу освіти. Окремо Валентина Олексіївна ознайомила присутніх з навчально-методичними розробками працівників училища.

У продовження наради з метою ознайомлення з діяльністю закладу освіти для учасників наради проведено презентацію навчально-практичного центру з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування», майстер-класи, презентовано навчальні стенди.

Про це повідомили в Черкаській ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100