реклама

реклама

Каналізаційний колодязь за адресою вул. Чигиринська, 40 уже сьогодні вночі було накрито люком. Роботи виконали працівники КП «Черкасиводоканал». Водночас комунальникам так і не вдалося з’ясувати, на чиєму балансі він перебуває.

lyuk Про це в коментарі виданню «ІнфоМІСТ» повідомив директор КП «ЧЕЛУАШ» Олексій Мельник.

– КП «ЧЕЛУАШ» не опікується цією мережею. Наша мережа по іншу сторону дороги, маємо зливоприймачі по непарній стороні. Цих мереж немає в нас на карті, ми пізно вночі їздили на підприємство з поліцією, перевіряли це, – зазначає Мельник.

Він також додає, що підприємство реагує на всі скарги містян, які надходять щодо відсутності в різних районах люків.

– Коли 1505 передає нам інформацію про відкритий колодязь, ми приїжджаємо і навіть як дізнаємось, що він не наш, ми обов’язково накриваємо або ставимо огорожу і обов’язково передаємо балансоутримувачу. Всі служби завжди без затримки реагують на подібні скарги, – твердить Мельник.

За словами комунальника, щомісяця в місті крадуть близько 70 люків «ЧЕЛУАШу». Один люк коштує близько 3400 грн.

– Пункти прийому металу приймають їх зі словами, що цілими не беруть, а от биті – так. А що потрібно, щоб розбити люк? Один раз клацнув по ньому – він розпався, – зазначає директор КП. – Ми міняємо їх на платискові, але це поступовий процес. Неможливо всі одразу люки замінити. Старих нічийних люків, закинутих, дуже багато. Мені здається, одним із них якраз і був цей люк по Чигиринській.

На його переконання, поліції слід зробити покарання за такі дії більш жорсткими, аби крадіжок стало менше.

– У мене в середу по вулиці Сумгаїтській вкрали шість люків і два зливоприймачі. У «Черкасиводоканалу» в цей же дань вкрали п’ять люків по цій же вулиці в цей же день. Хтось влаштував на цьому бізнес, але це бізнес на крові, – додає Олексій Мельник.

Як повідомлялося, вчора в Черкасах на вулиці Чигиринській 6-річний хлопчик впав у каналізаційний колодязь. Хлопчика підняли звідти вже мертвим.

реклама

Коментарі  

 
+9 #4 жах 19.11.2017 14:46
дурку включають навіть при смертельній трагедії (тим більше дитячій).Всі каналізаційні мережі-це власність міської ради. Немає приватних каналізаційних магістралей. Ми платемо ОХ...і комунальні платежі ,а вони не можуть забезпечити елементарну безпеку. Скільки на дорогах таких відкритих люків з гілками? За 10 років було достатньо часу ,щоб поміняти всі люки і не переводити стрілки на бомжів. За такий відвертий цинізм ,непрофісіоналі зм потрібно судити,як за кремінальний злочин. За то Черкасиводокана л піариться на рогатих ліхтарях в центрі міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Надія. 18.11.2017 19:51
В зв'язку з експериментами Бондаренка з Челу Аш не залишилось ні мап ні схем зливової каналізації. Мережі балансі у комунальників а обслуговує, за великі кошти,-Бортнік. Питання,- як обслуговуються мережі, якщо ніхто на сьогодні не може показати де вони проходять? За що платять Бортніку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 отож 18.11.2017 18:54
А що це велика проблема провести розяснювальну роботу серед приймачів металобрухту ? Одного-двух покарати привселюдно за прийом люків. Але ж... откати і откати..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Пенсіонер 18.11.2017 17:22
Скільки поліція відкрила кримінальних проваджень за фактами крадіжок каналізаційних люків і скільки затримано крадіїв?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100