реклама

реклама

Удвічі дешевше і все частіше можна почути, що комфортніше. Дедалі більше черкасців починають пересідати з маршруток на тролейбуси. Більше того – містяни активно подають петиції про нові маршрути. Однак у них наразі нагальної потреби немає, запевняє директор КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер. На сьогоднішній день, говорить він, тролейбусна мережа в Черкасах розгалужена так, як ні в одному місті України.

kucher-710x434

Видання «Вичерпно» опублікувало розширений коментар Петра Кучера щодо нинішньої ситуації з рухом тролейбусів у Черкасах.

«Електротранс» подбав про те, щоб озвучувалася інформація про зупинки і працювало електронне табло, причому такі «ноу-хау» намагаються вводити вже і в старих машинах. Крім того, на сьогоднішній день на кожній зупинці є похвилинний розклад руху тролейбусів.

Нинішні конструкція і місткість тролейбуса дозволяють пасажиру вільно зайти і вийти. До того ж, нові тролейбуси мають низьку підлогу, тому ними можуть користуватися люди з обмеженими можливостями.

– Так, частина транспорту у нас має поважний вік, але вони мають відповідний стан. До того ж, ми дбаємо про санітарію – кондуктор перед кожним рейсом обов’язково протирає поручні, — розповідає очільник підприємства. — У нас немає грибка, моху, реклами на вікнах, через яку не видно, що відбувається на вулиці. І цим ми сьогодні завойовуємо ринок. Пасажир нам повірив, бо ми виконуємо зобов’язання перед ним. Якщо ми сьогодні, для прикладу, допустимо невихід на лінію, то завтра людина на цей час не прийде. Тому ми всі зусилля спрямовуємо на те, щоб якісно виконувати свою роботу.

«Черкасиелектротранс», каже директор підприємства, працює по розкладу, має власну диспетчерську і обліковує свою роботу.

– У місті працюють 10 операторів перевізників, але деякі з них нерідко допускають некоректності — і в швидкості, і в інтервалі, і в русі. Ми ж відпрацювали свого пасажира, який до нас сьогодні йде. Єдине, що нашого транспорту сьогодні в місті замало. Буде більше тролейбусів — буде більше пасажирів, — розповідає директор КП.

Однак кошти наразі виділяються тільки з міського бюджету, тому якщо місто буде багатшим, або зміниться система перевезення пільговиків – то і машин буде більше, — впевнений він.

– Єдине – те, що на деяких маршрутах у нас мало транспорту. Причина цьому – техніка купується під кошти, які виділяються на перевезення пільгових категорій населення, — пояснює Петро Кучер. — До 2016 року ці кошти виділялися державою. І якщо в 1990-х роках це було до ста тролейбусів, то на кінець 2015 року — близько 38 машин. Із 1 січня 2016 року держава зобов’язала і далі перевозити пільговика, однак оплачувати послуги за його перевезення має вже міський бюджет. Таким чином, за два роки за рахунок того, що ми вчасно отримували сплату з міського бюджету за перевезення пільгових категорій населення, нам вдалося укріпити свої позиції і розвиватися. Але для того, аби підприємство розвивалося й далі, необхідно, аби в місті провели транспортну реформу, — каже Петро Семенович. – Треба, щоб кожен працював на результат, якість і фінансове забезпечення. Будь-яка робота починається з проекту, стратегії. Треба відпрацювати єдину думку, яку підтримає депутатський корпус. Спеціалісти – громадськість, науковці – при потребі нададуть пропозиції щодо технічного забезпечення, було б бажання, — говорить Петро Кучер.

Директор «Електротрансу» впевнений – той час, коли черкасці масово пересідатимуть на тролейбуси, – не за горами.

На 2018 рік, каже Петро Семенович, у рамках програми розвитку електротранспорту депутатам запропонують підтримали закупівлю 8 нових тролейбусів та двох тролейбусів підвищеної місткості. Ще 10 машин хочуть капітально відремонтувати. Загалом, наразі на балансі «Черкасиелектротрансу» перебувають 100 тролейбусів, на лінії виходять 64.

elektrotrans-12

Оксана Швед

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Степаныч 23.11.2017 13:29
Все залежить від міської влади - чи є в неї бажання розвивати електротранспор т.
Або отримувати "відкати" від власників маршруток-коптилень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100