реклама

реклама

З метою формування у молоді відповідального ставлення до планування професійної кар’єри за рахунок розширення знань про світ професійної праці, інформування про розмаїття професій і основні правила вибору майбутнього фаху фахівцями Канівського міськрайонного, Уманського міського, Жашківського, Тальнівського, Черкаського та Чорнобаївського районних центрів зайнятості проведено різноманітні профорієнтаційні заходи для 650 старшокласників місцевих шкіл.

фото 3

У заходах фахівці з профорієнтації інформували учнів про послуги служби зайнятості молоді, впроваджені інноваційні підходи в її роботі та консультували щодо вибору спеціальностей з урахуванням ринку праці регіону. Всі бажаючі переглянули серію відповідних відеороликів та мали можливість пройти психологічне тестування на професійну спрямованість.

Так, наприклад, для учнів навчальних закладів Жашківщини, Тальнівщини і Чорнобаївщини було проведено профорієнтаційні уроки «Подорож у світ професій». Для того щоб максимально зацікавити учнів розмаїттям професій під час заходів було наочно презентовано широкий вибір спеціальностей, які будуть актуальними і перспективними в недалекому майбутньому. Також головна увага була зосереджена на формулі вибору професії «Хочу - можу - треба». Де «Хочу» – означає бажання, цікавість, прагнення, «Можу» – здібності, таланти та стан здоров'я, а «Треба» – стан ринку праці, перспективи та соціально-економічний розвиток району. Щоб повністю врахувати всі психологічні характеристики особистості при виборі фаху дітям було рекомендовано скористатися Європейською тестовою профорієнтаційною методикою «Магелано Університет». Наприкінці заходів всі  зробили висновок, що вже сьогодні потрібно успішно навчатися та всебічно розвиватися, щоб завтра працювати за обраною спеціальністю із задоволенням.

Інтерактивні розважально-ігрові заходи «Калейдоскоп професій» організовано для старшокласників загальноосвітніх шкіл міст Умані, Канева та Черкаського району. Під час інтерактивів учні поділилися на відповідні ігрові команди. Журі конкурсу обирало переможців в декількох номінаціях: за знання актуальних професій та професій майбутнього, за артистизм і оригінальність виконання завдань, за гумористичність, кмітливість та дотепність і за сценічну культуру. Активну участь у заходах взяли педагоги шкіл, які поряд з дітьми презентували професії та розповідали про їх особливості.

Канівський МРЦЗ, Уманський МЦЗ, Жашківський, Тальнівський, Черкаський та Чорнобаївський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100