реклама

реклама

Ключовим питанням п’ятнадцятої сесії Золотоніської районної ради, яка відбулася 22 листопада, став звіт голови Золотоніської районної ради Валерія Саранчі про свою діяльність з листопада 2016 року по жовтень 2017 року.

DSC_1006

Виступаючи перед депутатами, сільськими головами та широкою громадськістю Валерій Саранча наголосив, що це певний підсумок того, що було зроблено та визначення основних аспектів на наступний період.

Завдяки консолідації зусиль депутатського корпусу, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування вдалося зробити багато добрих справ для людей і втілити чимало реформаторських ідей. Це стосується, насамперед, охорони здоров’я, освіти, ремонту доріг.

– До кожної галузі підходили творчо і робили все в комплексі, - розповів Валерій Саранча. - Реформуючи медицину, з певною особливістю створили первинну ланку з збереженням амбулаторій в кожному селі. Золотоніська ж центральна лікарня забезпечена новим обладнанням, зроблено сучасний ремонт. Рішення були стратегічними і все робилося на перспективу. Завдяки небайдужості, фінансовій підтримці отримали перший результат. МОЗ визначило лікарню центром госпітального округу на Лівобережжі. Натепер, головним є й те, щоб міняючи форму, треба змінювати й зміст надання медичних послуг, - підкреслив голова районної ради.

За словами доповідача найбільш витратною є освітня галузь. Дотепер збережена мережа навчальних закладів, покращилася матеріально-технічна база. Проте реформи, що запроваджують, як в освіті, так і медицині не зовсім зрозумілі для простих людей. А що буде далі?. Як розвивати амбулаторії?. Як бути з малокомплектними школами?. На ці питання, мали б дати відповідь органи центральної влади, проте вирішення більшості проблем держава перекладає на місцеву владу, яка в межах своїх повноважень намагається пом’якшити тиск реформ на громаду.

Проблемним залишається і виділення земельних ділянок учасникам АТО та утримання доріг місцевого значення. Попереду досить не проста децентралізація та створення об’єднаних територіальних громад. При будь-якому поділі, ми повинні вийти сильнішими, щоб населення не відчувало докорінних змін, - резюмував Валерій Саранча.

На кінець звіту Валерій Петрович висловив слова вдячності за співпрацю, допомогу та розуміння голові райдержадміністрації Олександру Лісовому, всьому депутатському корпусу районної ради, сільським головам, громадськості.

Схвальні відгуки про роботу голови районної ради висловили: Людмила Лосіцька, Валерій Калина, Віктор Гончаренко, Марина Коваленко, Любов Шеремет. Голова райдержадміністрації Олександр Лісовий, під час обговорення звіту зазначив, що в Золотоніському районі є консолідація, розуміння між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Всі разом злагоджено працюють на благо людей. За цей рік зроблено багато добрих справ. Якщо йти і надалі такими темпами, то на Золотоніщині будуть і найкращі школи, і найкращі амбулаторії, і найкраща лікарня.

Загалом, на пленарному засідання розглянуто та ухвалено рішення з дев’ятнадцяти питань порядку денного.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Савр 25.11.2017 08:54
Цитую Сусіди:
А хто і про що в Чорнобаївській райраді прозвітується,?там ні голови ні заступника )))?

У вас Джоболда всіх тримає в залізній руці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Сусіди 24.11.2017 13:54
А хто і про що в Чорнобаївській райраді прозвітується,?там ні голови ні заступника )))?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100