реклама

реклама

З метою інформування громадськості про діяльність комунального підприємства «Черкасиводоканал» та взаємодію з обласною службою зайнятості щодо укомплектування підприємства кваліфікованими кадрами Черкаським обласним центром зайнятості спільно з Черкаським міським центром зайнятості 21 листопада цього року проведено прес-тур на підприємстві. Захід проходив за участю керівників обласної служби зайнятості Григорія Дендемарченка, Черкаського міського центру зайнятості Оксани Щербак та КП «Черкасиводоканал» Сергія Овчаренка. Також до участі долучилися журналісти провідних місцевих засобів масової інформації: телебачення, радіо, друковані та інтренет-видання,  які ознайомилися з умови роботи та затребуваними вакансіями на підприємстві.

В ході обговорення актуальних питань співпраці служби зайнятості з КП «Черкасиводоканал» Григорій Дендемарченко зупинився на пріоритетних засадах реформування служби зайнятості, зокрема про задоволення вимог роботодавців шляхом посилення індивідуального підходу до підбору претендентів; впровадження пакету послуг для роботодавців, зокрема електронного сервісу; розширення співпраці з роботодавцями, як потенційними надавачами вакансій, з метою оперативного укомплектування вакантних робочих місць.

5

«На сьогодні для нас дуже важлива підтримка з боку роботодавців, які забезпечують створення нових робочих місць та наявність вакансій. Налагодження тісної співпраці з роботодавцями сприяє зростанню кількості роботодавців, які співпрацюють з центрами зайнятості області щодо задоволення кадрових потреб. Тільки з початку року 6,5 тис. роботодавців заявили про потребу в працівниках. Всього протягом 10-ти місяців цього року надійшло 34,1 тис вакансій, що на 3,7 % більше, ніж за відповідний період минулого року. За цей час укомплектовано понад 31 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 91,6 %, відповідно по Україні – 76,6 %. Зростання надходження вакансій дозволило збільшити обсяги працевлаштування осіб в порівнянні з минулим роком. Так, протягом січня-жовтня 2017 року роботу отримали 32,1 тис. осіб, з них 12,5 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до центрів зайнятості, а тривалість зареєстрованого безробіття скоротилась на 9 днів», - прокоментував директор обласного центру зайнятості.

Про головні напрямки роботи КП «Черкасиводоканал», послуги для населення та використання у роботі новітніх технологій розповів керівник підприємства Сергій Овчаренко. «Ми зберігаємо традиції і надбання попередніх поколінь, успішно вдосконалюємо виробництво на основі новітніх технологій, використовуємо енергозберігаючі технології та сучасні прилади обліку води і енергії. А висококваліфіковані фахівці своєю щоденною наполегливою працею покращують стандарт життя, дарують людям комфорт і насолоду. До роботи на підприємстві залучаємо молоді кадри, навчаємо їх, створюємо справжніх фахівців своєї справи», - наголосив Сергій Овчаренко. За його словами вже багато років підприємство плідно співпрацює з працівниками водоканалу міста Де Мойн (Штат Айова, США). Завдяки їх спонсорській допомозі підприємство отримало програму комп’ютерного забезпечення із стабілізації РН води «WaterPro 2000». З 2010 року для модернізації діяльності підприємства залучаються закордонні інвестиції.

7(1)

Вже близько 15 років Черкаський міський центр зайнятості тісно співпрацює з КП «Черкасиводоканал». Перша вакансія надійшла від підприємства ще у листопаді 2003 року. З цього часу за сприяння центру зайнятості укомплектовано близько 1 000 вакансій. «Лише протягом двох останніх років  від підприємства подано 162 вакансії, з них 124 вакансії укомплектовано», - повідомила Оксана Щербак. За сприяння центру були укомплектовані такі вакансії як: заступник директора, водій автотранспортних засобів, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, обхідник водопровідно-каналізаційної мережі, фрезерувальник, лаборант-мікробіолог, машиніст насосних установок, слюсар аварійно-відбудовних робіт та інші. Також директор міського центру зайнятості проаналізувала ситуацію на ринку праці міста та розповіла про проведення профорієнтаційної роботи серед учнів навчальних закладів.

За словами Сергія Овчаренка, щоб стати кваліфікованим спеціалістом на підприємстві необхідно пропрацювати як мінімум 3-5 років на відповідній посаді, здобути досвід роботи та зарекомендувати себе. Сьогодні успішну роботу підприємства забезпечує досвідчений персонал із більше 600 працівників. Під час спілкування він також повідомив, що КП «Черкасиводоканал» забезпечує широкий спектр послуг для населення: від проведення лабораторних досліджень питної та стічних вод до ремонту водопровідних, каналізаційних мереж та токарних і зварювальних робіт. Тому для забезпечення робочого процесу та виконання поставлених завдань нам завжди потрібні професіонали своєї справи, які опанують та будуть застосовувати у своїй роботі нові автоматизовані технології. Сьогодні ми запрошуємо на роботу і готові працевлаштувати працівників на посади - машиніста автомобільного крану, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, бетоняра, монтажника зовнішніх трубопроводів, оператора на решітці, слюсаря з ремонту автомобілів та слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів і автоматики. Водночас він наголосив, що рівень заробітної плати по заявленим вакансіям на підприємстві перевищує середній рівень зарплати по вакансіям, в цілому, по регіону.

Для ознайомлення учнівської молоді з різноманітним світом професій на підприємстві неодноразово фахівцями міського центру зайнятості проводяться професіографічні екскурсії., а для якнайшвидшого підбору кадрів організовуються дні відкритих дверей та ярмарки вакансій за участю представників підприємства. На офіційній сторінці Черкаського обласного центру зайнятості розміщена відеопрезентація роботодавця з актуальними вакансіями.

В рамках прес-туру для представників засобів масової інформації, окрім спілкування з керівництвом центрів зайнятості та підприємства, була також проведена ознайомча екскурсія по лабораторіях, Дніпровській водоочисній станції та території КП «Черкасиводоканал». Особливе зацікавлення серед присутніх викликала історія створення сталевої водонапірної башти заввишки до 35 метрів, унікальної архітектурної пам’ятки України, яка збереглася по цей час та знаходиться на центральному майданчику підприємства.

Наприкінці зустрічі Григорій Дендемарченко висловив сподівання на продовження подальшої співпраці з роботодавцем щодо задоволення кадрових потреб та сприяння зайнятості жителів міста.

Довідково: КП "Черкасиводоканал" - це сучасне підприємство, профілюючим видом діяльності якого є надання населенню послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, експлуатація водопровідних і каналізаційних мереж та споруд. На сьогодні підприємство подає щодня споживачам 70-80 тис. м³ питної води, якість якої відповідає всім необхідним вимогам для споживання людиною, як за хімічними, так і за бактеріологічними показниками. Одним із важливих пунктів з безкоштовної роздачі населенню води з підземної свердловини є «бювет». Для зручності і оперативності вирішення нагальних питань, замовлення необхідних послуг з минулого тижня на підприємстві запрацював новий «загальний» відділ, який повинен стати проміжною ланкою між усіма підрозділами комунального підприємства та споживачем.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100