реклама

реклама

За три дні до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (який відзначатимуть 1 грудня – ред.)  у приміщенні Черкаської ОДА зібралися представники обласної влади та Альянсу громадського здоров’я, щоб підписати меморандум про співпрацю, пише "Вичерпно".

24135348_1342575849204056_834778530_n-710x434

-  Минулого року до цього дня ми якраз відкрили вірусологічну лабораторію в обласному центрі СНІДу з надсучасним обладнанням, — зазначив на початку зустрічі голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.- Цього року робимо ще один важливий крок у профілактиці та лікуванні цієї хвороби – підписуємо меморандум про співпрацю з нашим стратегічним партнером – міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я». І далі рухатимемося по визначених напрямках співпраці.

При цьому очільник області додав, що завдяки технічній допомозі міжнародних організацій Черкащина стала центром апробації новітніх технологій та сучасних стратегій у сфері протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, таких як гепатит та туберкульоз. Уперше в Україні на Черкащині здійснено повну децентралізацію надання послуг для людей, що живуть із ВІЛ. У кожному районі та місті працюють пункти видачі терапії (всього 28). Крім того, працює єдиний в Україні пункт видачі терапії для дітей. Також впроваджується електронна система моніторингу ВІЛ-інфекції та обліку пацієнтів.

Важливим є те, що вперше з початку епідемії область досягла дуже важливого показника – 0% передачі ВІЛ від матері до дитини.

- Тобто зусиллями медиків області, працівників неурядових організацій ми наближаємо цілі, визначені Стратегією ЮНЕЙДС «90-90-90». І я впевнений, що наша нинішня співпраця з «Альянсом громадського здоров’я» буде також результативною, — висловив сподівання Юрій Ткаченко.

Про вихід на новий рівень співпраці відзначив і виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» Андрій Клепіков, зауваживши,що з нашою областю вони співпрацюють з 2003 року. Також він відзначив, що їхня співпраця проявляється в тому, що вони залучають донорські ресурси саме в Черкаську область. Лише за 2017 рік їм вдалося залучити 17 млн грн.

За його словами, допомога з їхньої сторони є і фінансова, й у забезпеченні ліками, шприцами, презервативами та іншим.

У планах — розширення програм замісної підтримувальної терапії. Поки що Черкащина за цими показниками займає одне з останніх місць в Україні.

- Є ще багато різних з програм. Зокрема, по утилізації шприців. Важливо не тільки роздавати чисті шприци, але й правильно їх утилізувати, щоб не відбувалося зараження,- наголосив Андрій Клепіков.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100