реклама

реклама

Вже доброю традицією для звенигородських лісівників стало відвідування їхніх структурних підрозділів школярами. Так, нещодавно до Хлипнівського лісництва на профорієнтаційний урок завітали учні 9 класу Звенигородської спеціалізованої школи №3, супроводжувала дітей вчитель географії Марина Байдук.

IMG_20171121_111427-768x432

Зустрічали юних гостей лісничий Хлипнівського лісництва Борис Юрченко та помічник лісничого Сергій Бабенко. Вони провели для юних природолюбів екскурсію територією, розповіли про роботу лісництва, зокрема про те, що кожного року створюється близько 25 га лісових культур, а також показали школярам лісовий розсадник, на якому вирощується посадковий матеріал для створення лісів. Окрім того, дітям також показали теплицю, оснащену сучасними технологіями, у якій вирощують декоративний посадковий матеріал.

«Нам все дуже сподобалось. Тепер я точно знаю ким хочу стати в майбутньому. Я продовжуватиму справу свого тата, буду працювати у лісовому господарстві, адже це саме та праця, яка лишає по собі слід для майбутніх поколінь», – говорить син майстра лісу Хлипнівського лісництва Максим Кальченко.

Вчителька разом із учнями подякували працівникам лісництва за цікаву та пізнавальну розповідь про їхню працю. Вже наприкінці відкритого уроку діти виявили бажання навесні долучитися до надважливої місії – посадки лісу. Тож лісівники пообіцяли, що обов’язково покличуть школярів на щорічну акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках».

«Такі профорієнтаційні заходи із школярами є надзвичайно важливими, адже дозволяють показати дітям роботу лісівників із середини, наочно продемонструвати важливу роль лісівничої галузі для суспільства. Завдяки таким зустрічам хтось із учнів обов’язково вирішить пов’язати своє майбутнє із лісівничою справою», – відзначає директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарст

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100