реклама

реклама

В Білозірській ОТГ Черкаського району популяризуватимуть місцеву історію та оновлять інфраструктуру: відібрані успішні проекти громадського бюджету, повідомляють «Сільські обрії».

057acae1d45bff2130e8f74dbba70218_XL

Цього року в Білозірській ОТГ вирішили провести експеримент – дати змогу місцевим жителям визначити, на які проекти потрібно спрямувати кошти в першу чергу. Задля цього організували відкритий конкурс – кожен житель громади мав змогу розробити і представити власний проект, а також проголосувати за ту ініціативу, яку вважає найбільш актуальною для розвитку громади. У конкурсі взяли участь 19 проектів, голосували за них – з 30 жовтня по 12 листопада цього року.

– У голосуванні взяли участь 5% населення – понад 450 осіб, – розповіла про результати начальник фінансового відділу виконкому Білозірської сільської ради Ольга Філенко. – Для голосування цього разу використали лише паперові носії: один житель громади мав змогу підтримати один проект.

Голоси за відкритою процедурою підраховувала спеціально створена координаційна рада, до якої увійшли члени громадських організацій, депутати сільської ради та представники органів місцевого самоврядування.

Відповідно до реєстру, найбільшу кількість голосів набрав проект жителя смт. Ірдинь Олега Шиятого «Стежками історії рідного краю». Його ідею щодо розробки та облаштування туристичного маршруту «Ірдинь-Білозір’я» підтримало 75 жителів громади. Передбачено, зокрема, відновити на маршруті бліндажі часів Другої світової війни, «Хатинку туриста» та огородити «Столітній дуб» . На початку маршруту буде встановлено банери, у визначених місцях – вказівники. Облаштування «Стежок рідної історії» коштуватиме громаді майже 48,5 тис грн.

Друге місце посів проект Олександара Половинки «Безпечний дитячий відпочинок», який підтримали 63 місцеві жителя. Проект, бюджет якого становить 44,6 тис грн., передбачає огородження дитячого ігрового майданчика на території сільського клубу й встановлення лавочок й урн для сміття.

Активно проголосували жителі Білозірської ОТГ і за «Відновлення природного нахилу дороги для безпечного проїзду». За укріплення небезпечної ділянки дороги в районі перехрестя Мошляка-Чмиренка, яку постійно «розмиває» під час негоди, проголосували 55 осіб. Прогнозована вартість проекту – 49,7 тис. грн.

– 27 листопада під час сесії ці проекти подадуть на затвердження, після чого кошти, потрібні на їх реалізацію, будуть закріплені в бюджеті наступного року, – пояснила Ольга Філенко.

Ілона Левченко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100