реклама

реклама

Оригінальний захід відбувся в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників. Для вчителів зарубіжної літератури області організували хепінінг, присвячений японській культурі і, зокрема, літературі. Сама форма проведення хепінінгу передбачає заходи з імпровізацією та співучастю глядачів. Таким чином вчителі не лише знайомилися з виступами та презентаціями, але й були співучасниками та співтворцями зустрічі.

dsc03191

Доповідачі познайомили колег із особливостями культури країни вранішнього сонця, японськими національними святами, із творчістю японських письменників, розповіли про зустріч із японськими науковцями та особливостями сприйняття і трактування літературних текстів в Японії, охарактеризували окремі твори, запропонували власні розробки уроків, презентували кінематографічну інтерпретацію художніх творів японських авторів та багато іншого.

Водночас учасники брали участь у конкурсі на знання біографій, отримували подарунки, навчалися на майстер-класі виготовляти поробки-оріґамі, що може стати цікавим елементом гри на уроці, та долучалися до інших активностей. Яскравою прикрасою хепінінгу став виступ старшокласниць, які перевтілилися в японських красунь,  представили дивовижні танці з віялами та з елементами бойових мистецтв, а також вразили присутніх декламуванням віршів японською мовою.

Нагадаємо, 2017 рік згідно з Указом Президента оголошений Роком Японії в Україні.

Прес-служба Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Ірина 01.12.2017 22:36
Такі події були б цікавими широкому загалу, японська культура - незвичайна, нова для нас. Було б добре, якби такі заходи влаштовувалися для всіх охочих
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100