реклама
Sucurity Police

реклама

3 грудня у Черкаській обласній філармонії відбулось обласне свято творчості національних меншин Черкащини, повідомляють у департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

04ccfa5912a78134b8056676f3532d14_XL

Своїми творчими здобутками та талантами цього року радували учасники з таких громад, як обласна вірменська община «Арарат», мусульманська громада м. Черкаси при духовному керівництві мусульман України, Золотоніська міська громадська організація ромів, обласний благодійний єврейський фонд «Хесед Дорот» та Центр німецької культури «Відершталь».

У святі взяли участь не тільки творчі колективи національних меншин, але і кращі аматорські колективи Черкащини.

Також у фойє філармонії було розгорнуто виставку творів майстрів декоративно-вжиткового мистецтва національно-культурних товариств області.

Розпочалося свято феєричним виступом народного ансамблю танцю «Черкащанка» Черкаського національного університету ім..Б.Хмельницького. Після цього представники національних громад по черзі привітали глядачів своєю рідною та українською мовами. До привітань приєднався начальник Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Шабатін.

Вірменську громаду на фестивалі достойно представили учасники вокальних ансамблів «Зангакнер» та «Казка», керівником якого є Ануш Оганесян лауреат Міжнародного конкурсу «Голос Вірменії». Своїм виконанням радували слухачів лауреати Міжнародного конкурсу «Палаюча зірка» (м.Київ) Аріана Устьян та Ліана Асатрян.

Чарівні мелодії дарували єврейський вокальний дует «Ніцанім», жіноча вокальна студія «Нешама» та вокально-інструментальне тріо «Сім’я Жовтих». Єврейський танець виконали танцюристи з студії танцю «Грація» Центру культури та дозвілля Білозірської об’єднаної територіальної громади.

Ансамбль мусульманської громади м. Черкаси виконав «Молитву за Україну».

Свято продовжив виступ фольклорного колективу «Edelweis» («Едельвейс») Центру німецької культури «Відерштраль», яким керує заслужений працівник культури України Василь Марштупа.

Золотоніську міську громадську організацію ромів на концерті запальними співами представляв Радж Кузьменко. Вперше на це свято завітав гурт циганської пісні «Щасливе життя» під керівництвом Миколи Кондзюби з м.Чигирин.

Свято підготували та провели працівники Черкаського обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи у співпраці з Черкаською обласною філармонією за сприяння Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #2 АП 06.12.2017 10:20
Гіперчутливим національним питанням в області займаються дилетанти.
Жодним словом не згадали найорганізовані шу і найвпливовішу польську общину, зате до розряду нацменшин записали мусульманську громаду. Невидана безграмотність! У депкульті хоча б знають різницю між термінами "національність" і "віросповідання"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 तजिलजि 05.12.2017 21:20
Люблю докладні прес-релізи ОДА, там часто є "цінне" для конспектування і цитування.
:lol: :lol: :lol:
Оберхормейстер Вася Марштупа з німецького «Edelweisа» ("Едельвейса") і Радж Кузьменко з індійського "Боллівуда" - це просто знахідка!
А фраза про те, що "до привітань українською і своєю рідною мовою приєднався директор Шабатін" - змушує задуматися над тим, яка рідна мова у Шабатіна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100