реклама
Sucurity Police

реклама

В українських школярів з'явилася нова небезпечна гра. «Червона сова» створена за аналогією з сумнозвісним «Синім китом», хіба що умови дещо відрізняються. Діти не повинні спати по кілька днів, і при цьому виконувати завдання куратора. Поліція вже порушила кримінальну справу по одному з фактів втягнення київської школярки в гру, повідомляють «Вісті».

красная сова

Ніколи не тікала з дому

14-річна Лера П., яка зникла 30 листопада, виявилася учасником гри «Червона сова». Лера вийшла з дому на вул. Світлицького у мікрорайоні Виноградар і пішла нібито на заняття з англійської мови, але додому не повернулася. Її мама Галина Першко розповіла «Вістям», що знайомі бачили її дочку в Умані, про що повідомили їй в «Фейсбуці». «Лера ніколи раніше не тікала з дому і завжди була зразковою дитиною», – каже мама.

Пізніше дівчинку таки знайшли знайомі в Умані. Вони запевняють, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією в кишені для подальших дій. Вона не розуміла, чому її шукають. І нібито в неї була установка, що вона поїхала до бабусі, хоча та живе в 50 км від Умані.

За словами Галини Першко, на даний момент ведеться слідство, хто і навіщо змусив дівчинку поїхати в Умань. «Поки триває слідство, поліція заборонила мені що-небудь говорити», – сказала «Вістям» мама Лери. У той же час знайомі дівчинки розповіли: поліція підозрює, що причиною всьому стала гра «Червона сова». У самій поліції, отримавши запит «Вістей», відповіли, що поки не можуть коментувати справу.

2_[1]_(Read-Only)1

«Червона сова не спить ніколи»

Як з'ясували «Вести», правила гри «Червона сова» дуже нагадують «Синього кита». Куратори також через соцмережі дають завдання, правда, ще змушують дітей не спати ночами заради загадкового призу. На YouTube буквально на цьому тижні з'явилося відразу кілька роликів, присвячених «Червоної сові». Але наскільки поширена ця гра зараз в Києві, в поліції нам відповісти не змогли. Як з'ясували «Вести», в офіційно забороненої в Україні соцмережі «ВКонтакті» існує сім груп, їх періодично блокують, але вони з'являються знову. Щоб потрапити в групу, потрібно дати заявку. Але як показав наш експеримент, приймають в групу тільки дітей – нам за кілька днів так і не дали «зелене світло».

Судячи з усього, інформацію про майбутні жертви збирають через друзів, однокласників і в соціальних мережах. Розповісти якомога більше подробиць про друзів і однокласників, а також їхніх рідних – одне з перших завдань в таких групах, як «Синій кит» та ін. Наступне завдання – привести друзів як учасників в приватну групу.

Адвокат Іван Ліберман розповів «Вістям», що до нього зверталися батьки учасників гри «Червона сова». «Буквально протягом двох останніх тижнів до мене по консультацію стали звертатися батьки київських школярів, чиї діти грають в суїцидальні ігри. Вони бояться, що діти можуть піти на те, щоб убити когось або загинути самі. Їх насамперед насторожила відчужена поведінка дітей, а також пристрасть до нічних чувань біля комп'ютера. Я всім порадив звертатися в управління по боротьбі з кіберзлочинністю».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100