реклама
Sucurity Police

реклама

Золотоніською місцевою прокуратурою вжито заходів щодо належного здійснення нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального правопорушення в лісовій галузі.

Так, за погодженням з прокурором Золотоніської місцевої прокуратури слідчим слідчого відділу Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області колишньому сільському голові оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що голова однієї із сільських рад Драбівського району, зловживаючи службовим становищем, умисно, з метою особистого збагачення, всупереч інтересам служби, при зустрічі з місцевим жителем запропонував йому спиляти дерева в адміністративно територіальних межах сільської ради Драбівського району, вказавши про існування колегіального рішення сесії сільської ради про надання дозволу на суцільну вирубку дерев на вказаній ділянці. При цьому, підозрюваний достовірно знав про відсутність такого рішення, чим ввів чоловіка в оману. Внаслідок зловживання сільським головою владою та службовим становищем упродовж 2011 року проведено незаконну порубку дерев дуба та ясену на загальну суму майже 440 тис. грн., чим спричинено тяжкі наслідки.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на скерування обвинувального акта до суду в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100