реклама
Sucurity Police

реклама

У Звенигородці відбулася толока на висадці платанової алеї, оголошена міською радою та громадською організацією «Підприємець Звенигородщини», повідомляють «Вісті Черкащини».

04122017223800860027

Цей досить масовий захід, на який зібралися підприємці, депутати міської ради та громадські активісти, жителям старшого покоління нагадував чимось колишні «ленінські» суботники. Проте не було тут ні палких закликів, ні зайвої говорильні – була напружена, а інколи й нелегка робота, якщо взяти до уваги, що для того, аби перетягти до виритої заздалегідь лунки майже п’ятиметровий з важкеленним коренем «саджанець», потрібно було мінімум п’ять-шість чоловік.

– Ідея щодо платанової алеї належить активісту громадської організації «Підприємець Звенигородщини» Сергію Куцану, – розповідає міський голова Звенигородки Олександр Саєнко. – Він зумів зацікавити і переконати керівників та депутатів в тому, що платанова – саме платанова, а не липова, каштанова чи якась інша алея стане окрасою нашого міста, своєрідними зеленими легенями центру Звенигородки. Адже платан – досить рідкісне в Україні дерево – відрізняється від інших своїми розмірами і біологічними особливостями. Його стовбур має циліндричну основу і може сягати до 50 метрів у висоту і 18 метрів в окружності. Живуть платани іноді навіть більше двох тисяч років. Уявляєте своєрідну зелену стіну з обох боків проспекту Тараса Шевченка? Звичайно, це буде не скоро, але ж буде!

Коштують вирощені для садіння платани досить дорого, проте, за словами міського голови, Сергій Григорович зумів в декілька разів «збити» закупівельну ціну і таким чином понад п’ять десятків дерев обійшлися міській казні у 28 тисяч гривень. Залишалося лише належним чином висадити їх на проспекті. В цьому посильну допомогу надав Звенигородський лісгосп, виділивши, окрім всього іншого, учасникам толоки і дипломованого фахівця – помічника лісничого Ризинського лісництва Миколу Бойка, під керівництвом якого і проходили передбачені роботи.

– Толока відбулася на 12 з плюсом, – відмітив потому Сергій Куцан. – Вперше при цьому не було «добровільно-примусово» зігнаних бюджетників, прийшли виключно небайдужі. Ми можемо пишатися, що нас так багато! Я вірю, що в партнерстві з міською владою (чи вона в партнерстві з громадою), ми зможемо зробити Звенигородку кращою. Тепер лишається сподіватися, що цієї зими нас обійдуть люті морози, які можуть ці дерева підморозити. А ще треба їх хоча б рік поливати…

Феофан Білецький

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100