реклама

реклама

3 грудня 2017 року, у місті Сміла, що на Черкащині, відбулося урочисте освячення нового храму Української Греко-Католицької Церкви. Про це повідомили на сайті Київської архиєпархії.

Цього дня у храмі було звершено першу архиєрейську Божественну Літургію. Молитву та чин освячення очолив Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії. Разом з архиєреєм співслужили священики Черкаського протопресвітерства. Новий храм звели та освятили в честь празника Преображення Господнього.

Звертаючись до місцевих греко-католиків, Владика Йосиф подякував за приклад їхньої віри: «Завдяки цій вірі, – зауважив єпископ, – у Смілі було засновано парафію УГКЦ, зведено новий храм та його торжественно освячено. Завдяки Вашій вірі сьогодні тут разом молимося, а завтра тут процвітатиме активне життя парафії. Тож плекайте її та переказуйте нащадкам, щоб гідно свідчити Живого Бога у Живій Парафії».

По завершенні Літургії архиєрей подякував усім, хто спричинився до розвитку парафії та будівництва нового храму. Владика відзначив старання усіх парафіян, на чолі з адміністратором о. Андрієм Чиком: «Усім вам зі серця щиро дякую! Нехай Господь сторицею воздасть вам за невтомну щоденну працю», – наголосив єпископ.

У свою чергу о. Андрій подякував владиці за очолену молитву, освячення храму та душпастирську опіку. Раніше, у коментарі для місцевих ЗМІ о. Андрій також подякував усім, хто надав допомогу для зведення храму: «Слова вдячності за жертовність висловлюю парафіянам наших храмів у селах Плугів, Підлипці, Червоне, Ясенівці, Ремезівці, Шпиколоси, Підгір’я, Струтин, Лука», – зазначив він.

Новозбудований Спасо-Преображенський храм УГКЦ розташований у місті Сміла на вулиці Богдана Хмельницького, 53. Його зведення розпочалося у 2016 році. Перший етап в організації духовного життя греко-католицької громади у Смілі започатковано ще у 2006 році. Сьогодні при парафії діє недільна школа (катехизація) для дітей і дорослих, зареєстровані спільноти «Матері в молитві» та «Вівтарна дружина». Також ведеться харитативна діяльність.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100