реклама

реклама

Відповідно до змін у законодавстві України з 15 грудня журналісти не зможуть лише з власного бажання бути присутніми на будь-якому судовому засіданні.

12046857_979230715454214_6061122219546821214_n Про це в інтерв'ю «Прочерку» повідомив відомий черкаський юрист Валерій Макеєв.

– Тепер суд сам вирішує, кого пустити, а кого – ні, – пояснив Валерій Федорович. – А при тому, що в нас 80 відсотків справ слухаються не в залах судового засідання, а в кабінетах, до будь-якої справи інформаційний доступ буде обмежений.

Узагалі, Валерій Макеєв вбачає серйозні небезпеки в змінах, запроваджених у судочинстві.

– Із європейських та американських традицій, на жаль, беруть найгірше й під приводом того, що «весь світ так судить», запроваджують у нас. Приміром, у «малозначимих» справах апеляційний розгляд може відбуватися без виклику сторін. Тобто, акцент робиться на суд першої інстанції, який зараз реформується й буде наповнений або молодими недосвідченими суддями, або старими, які тримаються за місце, бо за межами суду їм дуже важко буде заробити на життя, – зазначив юрист.

Він також додав, що концепція нового суду – не боротьба за справедливість, а розгляд доказів, які надаються сторонами до початку слухання.

– При загальній філософії нашого суспільства такий суд не зможе ефективно працювати. Бо «телефонне право», елементи тиску ніхто, на жаль, не скасував. Воно все існує, тільки краще маскується, – зазначив Валерій Макеєв.

Суботнє інтерв'ю з черкаським юристом, громадським діячем, волонтером, журналістом, письменником Валерієм Макеєвим читайте завтра на «Прочерку».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-7 #1 Клім Ворошилов 08.12.2017 15:57
Нічого там робити журналугам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100