реклама

реклама

7 грудня на території Уманського району пройшли навчання метою яких було перевірити дії місцевих органів влади та сил цивільного захисту в місті Умань та районі на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території однієї з військових частин Збройних сил України.

IMG_6770

Необхідність проведення таких навчань обумовлена останніми подіями на військових об’єктах, що змусили не лише використовувати значні ресурси різноманітних служб, а й проводити з населенням масові евакуаційні заходи.

Згідно легенди, внаслідок пожежі, що сталася на території військового підрозділу поблизу населеного пункту Паланка Уманського району, відбулося поширення вогню на боєприпаси, що зберігалися на відкритому майданчику. Внаслідок детонації та подальшого наростання інтенсивності вибухів, та розльоту боєприпасів на відстань у 10 кілометрів, виникла необхідність проведення термінової евакуації населення із зони можливого ураження.

У відповідності до нормативних документів, реалізація таких заходів передбачає процедуру оповіщення керівного складу міста Умань та Уманського району, а також інформування населення про надзвичайну ситуацію і проведення комплексу заходів спрямованих на проведення евакуації населення.

Тож, під час навчань і було практично перевірено, як здійснюються ці заходи. У першу чергу навчання повинні були допомогти вдосконалити механізм загального реагування та внести корективи у роботу щодо оповіщення населення та організації функціонування збірного евакуаційного пункту. В ході навчань, було також практично відпрацьовано алгоритм проведення евакуації населення і організації роботи, як евакуаційного, так і приймального пункту евакуації, який було розгорнутого вже в іншому населеному пункті, відпрацьовано заходи щодо підтримки нормальних умов життєдіяльності у місцях тимчасового розміщення евакуйованого населення. Були також відпрацьовані питання евакуаціії людей з обмеженими можливостями.

“Сьогодні ми відпрацювали питання, від яких, в умовах виникнення можливої надзвичайної ситуації, - напряму залежить безпека громадян. Це і питання оповіщення та евакуації населення, і організація оперативного реагування у разі виникнення можливої надзвичайної ситуації, і своєчасне надання першої медичної допомоги постраждалим, і інші питання, які вкрай важливі для життєзабезпечення людей, — зазначив керівник навчання, директор департаменту цивільного захисту ДСНС, Михайло Маюров.

У свою чергу заступник Голови Черкаської обласної адміністрації Костянтин Омаргалієв, підкреслив, що такі навчання дозволяють не лише оцінити рівень підготовки всіх спеціалізованих служб цивільного захисту регіону, а й дозволяють ще раз відпрацювати дії в умовах різноманітних надзвичайних ситуацій, які можуть статися на території області.

Про це інформує прес-служба ДСНС

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100