реклама

реклама

8 грудня 2017 року на вимогу суддів кримінальної палати було терміново проведено збори суддів апеляційного суду Черкаської області, на яких розглянуто питання щодо можливості здійснення апеляційним судом Черкаської області правосуддя в умовах блокування приміщення суду, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316. Судді зазначили про неможливість відправлення судочинства в умовах тиску. Рішення про припинення роботи суду було прийнято суддями одноголосно, інформує сайт "Судова влада України".

404700_news

7 грудня 2017р. слідчий суддя Сергій Дунаєв розглядав клопотання слідчого ГУ НП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу. Під час розгляду справи в залі судових засідань були присутні вільні слухачі. По закінченню проголошення ним судового рішення за наслідками розгляду даної судової справи, що відбулось 08.12.2017р. о 00:15 год присутні в залі люди висловили своє незадоволення змістом такого рішення, внаслідок чого відмовились випускати суддю та секретаря судових засідань із судової зали. З числа вільних слухачів, які були присутні в залі судових засідань, було близько 20-30 осіб, чоловічої статі, які стали поводитись агресивно, висловлювати погрози в бік судді, виражаючи бажання та намір завдати шкоди його здоров'ю та майну.

Внаслідок таких подій до 03:00 год суддя разом з секретарем перебував  в залі судових засідань разом з громадськістю, намагаючись вгамувати агресивний настрій присутніх. Проте це не дало ніякого результату, у зв’язку з чим працівники Національної поліції, які здійснювали заходи із підтримання громадського порядку, забезпечили судді і секретарю вихід із зали судових засідань. В цей час агресивно налаштовані особи розпочали за допомогою меблів, якими оснащений зал судових засідань, блокувати проходи до сходів та приміщення суду, яке відокремлене від центрального проходу.

Натомість, вихід із будівлі суду був заблокований натовпом сторонніх осіб, внаслідок чого виникла штовханина, що загрожувала здоров'ю всіх учасників цих подій та майну будівлі суду. Задля недопущення ескалації конфлікту суддя вирішив повернутися на робоче місце де провів всю ніч. При цьому кілька особливо агресивних осіб чоловічої статі виявляли реальні наміри зашкодити здоров'ю судді шляхом погроз завдання ударів, а також неодноразово висували вимоги негайно ухвалити інше судове рішення, погрожуючи фізичним насильством, знищенням належного судді майна, а також завданням насильства щодо членів його сім'ї. Всі ці події супроводжувались висловлюваннями деяких з цих осіб та їх зверненням до судді у нецензурній та принизливій формі.

Слід зазначити, що такі випадки втручання в роботу судів та здійснення суддями правосуддя мають системний характер, з приводу чого судді неодноразово зверталися до  правоохоронних органів та органів державної влади. Данні звернення залишилися без належного реагування. Апеляційний суд Черкаської області констатує неможливість здійснення правосуддя в таких умовах, про що було наголошено на зборах суддів.

Про дані факти втручання у здійснення правосуддя та, як наслідок, унеможливлення роботи апеляційного суду Черкаської області повідомлено Генерального прокурора України, Вищу раду правосуддя, Раду суддів України, Державну судову адміністрацію України, Міністра внутрішніх справ України, ГУНП в Черкаській області.

Роботу апеляційного суду буде відновлено після розблокування території та приміщення Будинку правосуддя, створення належних умов для безпеки громадян та здійснення судочинства.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 РезидентЪ 09.12.2017 07:41
Бездельники-дармоеды. Типа работать больше негде ? У вас ведь в распоряжении все бывшее здание гостинницы "Росава".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100