реклама

реклама

Соціальне таксі, яке перевозитиме дітей з інвалідністю та дорослих, які не можуть самостійно пересуватися, в повному режимі запрацює з січня 2018 року, повідомляє «Золотоноша.ck.ua» з посиланням на газету «Златокрай».

sotstaksi-slajder-200x200 Золотоноша з 2016 року бере участь у пілотному проекті «Соціальне таксі». У вересні благодійна організація «Фонд родини Нечитайло» спільно з департаментом соціального захисту Черкаської ОДА в рамках реалізації проекту «Соціальні перевезення Черкащини» оголосили тендер на закупівлю автомобіля та устаткування для переобладнання транспортних засобів. У результаті такої співпраці Золотоноша отримала автомобіль, спеціально обладнаний підйомниками для комфортного перевезення людей на візках, кліматконтролем. Окрім Золотоноші, соціальне таксі з’явиться у Черкасах, Умані та Чорнобаї. Обирали міста, які готові розвиватися, впроваджувати нові проекти. Золотоніська міська влада відкрита до співпраці, співфінансування, подальшого розвитку та нових соціальних проектів.

За словами директора Центру соцдопомоги, за яким закріплено автомобіль, Людмили Неліної, у повному режимі соціальне таксі запрацює у січні 2018 року. До цього часу будуть розроблені тарифи на платні послуги, 50% яких – витрати з міського бюджету, оголошені номери стаціонарних і мобільних телефонів для його виклику. На безкоштовній основі користуватися перевезеннями соціального таксі зможуть діти-інваліди та особи з групою інвалідності, котрі не здатні самостійно рухатися. Також це авто обслуговуватиме інвалідів з іншими захворюваннями, яким за висновком лікаря потрібен супровід, і особи з проблемами опорно-рухового апарату, котрі не мають інвалідності. Обумовлена і мета поїздки – до лікувальних закладів, до банківських установ, відвідування нотаріуса чи судових засідань.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100