реклама

реклама

Санаторно-курортне оздоровлення за рахунок державного бюджету передбачене лише для 48% ветеранів АТО. Якщо на початку року в черзі нараховувалося 629 учасників АТО, то зараз – уже 850. Тому на Черкащині з місцевих бюджетів виділяють кошти для відновлювального лікування атовців у місцевих санаторіях.

sanator-photo Про це під час сьогоднішньої колегії Черкаської ОДА повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

– На жаль, кошти не було виділено в Черкасах, Ватутіному, Умані, Звенигородському, Кам’янському, Смілянському, Чигиринському районах, – зазначив Руслан Олександрович. – Вважають, що учасники АТО не бажають лікуватися в місцевих санаторіях. Але я думаю, що це не так, тому що дуже багато людей звертаються до обласного центру допомоги учасників АТО. Це свідчить про низьку якість інформаційно-роз’яснювальної роботи на місцях.

За інформацією, яку надав під час колегії голова ОДА Юрій Ткаченко, наразі в Черкаській області живе 8,6 тис. учасників АТО та 388 осіб, які мають статус інваліда війни. 151 військовослужбовець загинув, захищаючи Батьківщину. Статус члена сім’ї загиблого встановлено для 269 осіб.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100