реклама

реклама

Психологами Управління ДСНС України у Черкаській області продовжується робота щодо надання психологічної допомоги переселенцям зі Сходу країни та членам їх родин.

Наразі, на території області перебуває близько 13 тисяч вимушено переміщених осіб із Луганської та Донецької областей, а також Автономної Республіки Крим.

11 грудня, психолог відділу психологічного забезпечення Управління провів з учасниками громадської організації «Спільнота біженців з Донецька та Сходу країни» психологічний тренінг з надання першої психологічної допомоги.

За словами керівника організації, - «Наразі до складу спільноти входять понад 20 вимушених переселенців зі Сходу, які обрали для свого проживання Черкаський край. Один раз на тиждень ми збираємося щоб обговорити та вирішити проблемні питання, та й просто поспілкуватися», - розповів керівник організації Олександр Лавриненко.

Під час тренінгу психолог Управління Руслан Бондаренко детально роз’яснив, яким чином здійснюється психологічна допомога, яка мета цієї роботи, та які реакції у людей можуть виникнути під час кризових подій.

Також психолог продемонстрував методи надання психологічної допомоги щодо зниження негативного психоемоційного стану, вирішення проблемних питань та адаптації до нових умов побуту.

Під час психологічного заходу рятувальник-психолог розповів якими комунікаційними навичками повинна володіти особа під час надання першої психологічної допомоги. Також під час заходу учасники тренінгу відпрацювали вправи з надання першої психологічної допомоги та провели спеціальне моделювання, реагування на різного роду надзвичайні ситуації.

Про це повідомили в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100