реклама
Sucurity Police

реклама

На сайті Черкаської міськради з’явилась петиція, у якій черкащанка Анастасія Брус пропонує збудувати в Черкасах крематорій.

Як йдеться в петиції, три чверті країн світу не лише дозволяють, а й надають перевагу кремації. Відсоток кремацій по відношенню до захоронення померлих значно переважає не лише в країнах, де це обумовлено релігійними поглядами, а й в таких країнах, як Велика Британія (70% померлих), Швеція (80% померлих).

«Кремація має низку переваг порівняно з традиційним захороненням.

- Економія землі. Кремація у 100 разів зменшує територію для поховання та скорочує потреби міст в земельних ділянках, які необхідні для традиційних кладовищ. Таким чином, земельні ресурси витрачаються більш раціонально.

- Екологічність. Кремація – найбільш гігієнічний спосіб поховання з точки зору охорони підземних вод та екології. Під час спалювання тіло покійного мінералізується всього за 1-1,5 години без шкоди для оточуючих. Тоді як в землі розкладання триває пів століття з усіма наслідками.

- Дешевизна процедури. Вартість кремації нижче вартості традиційного похорону. Не потрібно купувати весь арсенал ритуальних товарів, які застосовують під час поховання. Не потрібно турбуватися про пошук місця для поховання, оскільки ніша для урни з прахом в стіні колумбарію (або підпоховання в могилу родичів) обійдеться дешевше, ніж поховання в звичайну могилу. До речі, урну з прахом можна коли завгодно поховати в ту ж саму могилу, в той час як звичайне поховання у родинну могилу можна робити лише через 20 років.

- Кремація не потребує постійного догляду за могилою. Захоронення праху в колумбарії завжди матиме доглянутий вигляд. Тоді як на звичайній могилі потрібно щороку рвати траву, прибирати опале листя, купувати вінки, встановлювати пам’ятники та доглядати за ними. Колумбарій убезпечує місце захоронення останків близької людини від вандалізму.

- Процес кремації в цілому менш травматичний для психіки родичів покійного. Рідних померлого похорони вимотують і морально, і фізично. У крематорії же процес прощання проходить набагато швидше і простіше: всі близькі збираються в певний час, будь-які накладки усувають співробітники ритуального залу.

- Нині церква не перешкоджає такому способу похорону. При бажанні родичі покійного можуть запросити священика для відспівування прямо в крематорій, де і буде проведений обряд (до спалювання тіла). Таким чином, кремація православним канонам не суперечить. До того ж, не всі люди є релігійними, а побудова крематорію не забороняє в той же час традиційні захоронення на кладовищах.

Згідно з Законом України «Про поховання та похоронну справу» людина має право сама визначати спосіб захоронення свого тіла після смерті. Побудова крематорію в Черкасах забезпечить реалізацію цього права для черкасців», - пишуть у петиції.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #7 Галина 21.12.2017 06:22
а я вже готова записатися на таку "процедуру"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Савел 15.12.2017 00:53
Вряд ли пройдёт. Попы' будут шибко против.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Надія. 14.12.2017 16:02
Питання слушне, але прорахунки показують, що будівництво та утримання крематорію економічно вигідно в містах- міліонниках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Фельдкурат Отто Кац 14.12.2017 15:35
2 стабилизец
Гулькін - не гулькін, а шість цвинтарів вже закриті. Вже й у Хуторах ніде ховати.
На всю Україну лише три крематорії - в Києві, Харкові та Одесі. Поряд мінімум три області, які можна було б "замкнути" на Черкаси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #3 Амбал 14.12.2017 13:28
Давно вже потрібно було піднімати це питання. І на рівні держави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 ХХХ. 14.12.2017 13:12
дуже непогане вирішення проблеми. Ціна питання?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 стабилизец 14.12.2017 12:36
та кого тут кремировать, народу осталось с гулькин хрен.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100