реклама

реклама

Відразу 9 об’єднаних територіальних громад Черкащини із наступного року почнуть системно вирішувати проблему бездомних тварин гуманними методами, прийнявши відповідні програми та запланувавши у своїх бюджетах відповідні кошти.

Програми уже прийнято у Єрківській, Мокрокалигірській, Степанецькій, Кам’янській і Тальнівській ОТГ, днями їх буде затверджено у Стеблівській та Набутівській громадах, а із наступного року планується і в Шполянській та Ротмистрівській ОТГ.

- Ми прагнемо, аби наша громада розвивалася – і ставала громадою свідомих і відповідальних людей, життя у ній ставало комфортнішим, а наші діти зростали  моральними і гуманними людьми, тому не вагаючись, прийняли таку програму, - зазначив голова Степанецької громади Олександр Яременко. – Вона передбачає, що кожна безпритульна тварина відловлюється, вакцинується проти сказу, стерилізується, ідентифікується (кліпса у вушко) та відпускається на місце, де перебувала раніше. До цього в Україні роками проблему бездомних тварин намагались вирішувати негуманним шляхом – що як неефективно, так і суворо карається сьогодні, згідно із чинним законодавством.

- Нас влаштовує такий шлях вирішення проблеми, оскільки стерилізовані та вакциновані тварини стають неагресивними і безпечними як у плані потенційних конфліктів із людьми, так і в плані перепони поширенню сказу. Більше того – залишаючись на вулиці, вони створюють перепону для проникнення у населені пункти диких тварин. Ну і звісно ж,  стерилізовані собаки  не залишатимуть після себе на вулицях десятки нових безпритульних цуценят, - зазначає секретар Єрківської селищної ради Алла Яременко. – Ми першими прийняли таку програму і у рік Собаки обов’язково плануємо запровадити у нашій громаді.

Про це повідомили в центрі розвитку місцевого самоврядування.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 ХХХ 20.12.2017 10:26
Я за розумне гуманне відношення до бездомних псюрчиків. Але до тих пір поки псюрчики не кидаються на мене з надією поснідати моєю литкою. Тоді я його просто вбиваю, захищаючись. І то є правильно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 ! 19.12.2017 11:38
Абсолютно всі бездомні тварини - це результат підлості людей. Той, хто закликає вбивати цих нещасних - ще більш підла істота (називати таких "людьми" язик не повертається).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 vlad 18.12.2017 23:42
Единственное решение проблемы бездомных собак - отлов и отстрел.И кстати, слово гуманно можно использовать только по отношению к людям, а не к псинам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100