реклама
Sucurity Police

реклама

У зв’язку із резонансом навколо прикрих смертей наших клієнтів, змушені роз’яснити ситуацію.

Так, нещодавно, трапився прикрий випадок із 50-річним чоловіком, який був паліативним хворим, не мав рідних, однак жоден медзаклад не приймав його через дизсоціальну поведінку. Він неодноразово був у місцях позбавлення волі, підозрювався у крадіжках. Співробітники БО «Черкаська мережа» намагалися йому допомогти, однак не встигли. Коли з одним із медзакладів вдалося досягнути домовленості про те, що його приймуть, на зв’язок із ним вийти не вдалося. Через три тижні його було знайдено в моргу. Він помер на вулиці від серцевої недостатності. Однак наголошуємо: не замерз під парканом. Не був ВІЛ-інфікованим, хворим на СНІД чи супутні захворювання.

Приблизно в той же проміжок часу ВІЛ-інфікований паліативний хворий помер в одній із лікарень. Але знову ж таки: не замерз і не під парканом.

Ми не оприлюднювали цю інформацію із поваги до померлих та їхніх близьких, із поваги до людей, які намагались нам допомогти усіма можливими і неможливими способами. Система паліативної допомоги та медичного обслуговування ВІЛ-інфікованих якщо не відсутня взагалі, то потребує кропіткої роботи. Ми над вирішенням кожної конкретної проблеми працюємо щодня. Не задля того, щоб когось звинуватити, а щоб змінити систему в цілому. Ми не маємо претензій до людей, яким не вдалося допомогти вирішити ситуацію. Ми не маємо претензій до засобів масової інформації, які хотіли привернути увагу громадськості до проблеми. Однак водночас нам би не хотілося, аби ці суспільно важливі, але такі делікатні ситуації обростали чутками, набували резонансу та негативу, оскільки це саме той випадок, коли багато галасу створює додаткові проблеми, а не допомагає вирішити наявні.

З повагою, колектив БО «Черкаська мережа»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100