реклама

реклама

Вісім автомобілів «швидкої допомоги» придбано на умовах співфінансування обласного бюджету та бюджетів районів Черкащини. Сьогодні ключі від цих автівок було урочисто передано медичним бригадам.

1

На закупівлю автомобілів, які поїдуть у Канівський (2 автомобілі), Золотоніський, Шполянський, Чигиринський, Маньківський, Монастирищенський райони та в обласний відділ реагування на надзвичайні ситуації (так звана «санавіація»), загалом було витрачено 16,5 млн грн бюджетних коштів.

– Це – спільна робота обласної та районних влад, спонсорів, об’єднаних територіальних громад, – пояснив журналістам голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – 50 відсотків – це гроші обласного бюджету, 50 відсотків – кошти місцевих бюджетів і меценатів. За останні роки з обласного та місцевих бюджетів не було закупівлі автомобілів «швидкої» (закупляли тільки за кошти держави). Але парк автомобілів потрібно оновлювати щороку – ці машини швидко зношуються – кожний автомобіль щороку здійснює у середньому на 3-3,5 тисячі викликів.

Як зазначив Юрій Ткаченко, планувалося закупити більше автомобілів, але частина міст і районів не долучилися до програми.

– Я вірю, що наступного року свої кошти виділять на оновлення автопарку «швидких» місто Черкаси та ще деякі райони області. В рамках медичної реформи ми плануємо наступного року також побудувати обласну диспетчерську обласного центру екстреної медичної допомоги, де буде створено сучасні умови, яка буде інформатизована, що поліпшить якість роботи медичних працівників, – додав Юрій Ткаченко.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець, у свою чергу, наголосив, що дуже символічно, що передача автомобілів відбулася у свято святого Миколая Чудотворця. «Подарунок «під подушку», – пожартував Олександр Іванович. Він також зазначив, що цей захід підтверджує, що медична реформа – це не тільки слова, вона втілюється у конкретні справи.

Як зазначив директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун, нові автомобілі «швидкій допомозі» «крайнє, критично необхідні».

– Ми дуже сподіваємося, що й у подальшому ми оновлюватимемо автомобільний парк, – зазначив Ігор Анатолійович. – Раніше це робилося за рахунок державної програми. Зараз таку програму, на жаль, ніяк не продовжать. Області закупляти автомобілі «швидкої» дуже важко, але завдяки передусім депутатам рад різних рівнів, державним адміністраціям це вдається.

Загалом «швидкій допомозі» Черкаської області потрібно 164 автомобілі. Зараз на лінії виходить до 95 автівок. Із них у належному стані – 38 (без урахування восьми щойно придбаних), решта підлягають списанню.

– За радянськими стандартами, автомобіль «швидкої допомоги» списувався через 3 роки, 9 місяців і 8 днів роботи. Автомобілі працюють у цілодобовому режимі, тому в них знос дуже великий. Але в нас є автомобілі, яким 18 років, – зазначив Ігор Фесун. – Я б нікому не побажав, щоб йому надавали допомогу таким автомобілем. Проте, часто в нас просто немає іншого виходу, бо працювати на чомусь потрібно.

4

3

2

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Черкассов 25.12.2017 11:15
До тех пор пока мы-налогоплательщи ки не поставим под свой контроль расход наших денег в виде налогов из бюджета,до этих пор всё эта нечисть в лице ткаченко и просто гнидоты, будут пиариться на наших с вами деньгах. ткаченко и ко- пнх
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 депутат 19.12.2017 14:37
Ось і є піар. В цій країні крім чиновників і депутатів є ще й люди, тому краще зустрілись з людьми та послухали їх відгуки про медичну реформу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100