реклама
Sucurity Police

реклама

Погода на Черкащині змінюється на більш зимову. З 15-16 грудня температурний фон розпочне знижуватися до помірних морозів. Період Хрещенських морозів буде вираженим: вночі можливі морози до -10º, а при проясненнях до -15º, вдень -3--8º. При цьому екстремальних від’ємних температур в січні не очікуємо. Така погода на фоні періодичного невеликого, а 21-22 січням можливий помірний сніг, протримається до кінця січня. Про це повідомляє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

За словами фахівця, причиною аномально теплого грудня 2011 року була підвищена циклонічна активність. Циклони рухалися по більш північним траєкторіям, закриваючи надходження арктичного повітря та приносили на Черкащину відносно теплу і вологу повітряну масу.

У результаті цього середньомісячна температура повітря в області склала +2º, що на 4º вище кліматичної норми. Така погода нетипова для нашого регіону, хоча роки з такими теплими груднями вже були – 1960 рік - +3,3º.

Зараз розпочалася перебудова атмосферних процесів на більш зимовий режим. Друга половина зими очікується з більш зимовим режимом погоди.

До Водохреща на середніх і малих річках області можливе утворення льоду, але його товщина не буде безпечною для перебування на ньому.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Служба Божа! 14.01.2012 10:08
Новообраний настоятель Української Греко-Католицької Церкви, Блаженнійший Святослав (Шевчук) 15 січня завітає до Черкас.У програмі візиту – участь в Службі Божій в Храмі Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви (тимчасове приміщення церкви знаходиться в загальноосвітні й вечірній школі, що по вул. Вернигори, 19), початок о 10-00.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100