реклама

реклама

Сімнадцять апробованих та втілюваних проектів, шість мільйонів залучених інвестицій, більше мільйона гривень заощаджених бюджетних коштів, перемовини із зовнішніми інвесторами, розробка стратегій розвитку – Агенція регіонального розвитку відзвітувала за майже річну роботу. Про перші досягнення та завдання на рік прийдешній розповів її директор Іван Подолян, інформує прес-служба ОДА.

25590216_944117232410880_1169841768_o-e1513698713129

Офіційно Черкаську агенцію регіонального розвитку зареєстрували торік восени. Втім ще кілька місяців сюди за конкурсом відбирали найкращих фахівців. Тож, фактично, активно працювати АРР розпочала цьогоріч у квітні. Черкаська Агенція єдина в Україні профінансована переважно бізнесом. Нині вона відібрана командою U-LEAD як зразкова АРР для копіювання досвіду іншими областями, відзначає Іван Подолян.

– Наша команда найпотужніша та найдорожча в Україні, – говорить Іван Подолян. – Ми єдині в Україні, хто має у своєму складі експертів зі стратегування та енергетики, іноземного фахівця. Відповідно, коли є унікальна команда, то можна претендувати на унікальні результати. За час роботи нам вдалося показати спроможність такої інституції, як Агенція регіонального розвитку. Ми прийняли дві всеукраїнські делегації, одній з яких ми провели триденне стажування в області. Тобто до нас приїздять люди з усієї України для того, щоб перейняти наш досвід та досвід області у цілому. Бо без тісної співпраці з, приміром, обласним Департаментом регіонального розвитку, ми б не змогли досягти тих результатів, які вже маємо, у конкретному напрямку.

Серед основних проектів директор Агенції називає роботу над операційним планом до Стратегії розвитку області-2020, Стратегією розвитку МСП, стратегіями розвитку для ОТГ, навчання проектному менеджменту, енергомоніторинг, супровід інвесторів, школу сільського підприємництва та ще низку інших. Відзначає, що за кожну вкладену гривню у розвиток та утримання АРР область отримала 5,44 гривні інвестицій та економії.

– За цей майже рік нам вдалося сформувати дієву команду, здатну реалізовувати унікальні для України завдання та доводити проекти до результату, – підсумовує Іван Подолян. – Утім нам не вдалося поки що досягти стійкості, не всі цілі, які ми ставили перед собою, втілені. Зокрема, ми вирішили відмовитися від ідеї виходу на самоокупність. Оскільки Європейські партнери вважають, що ми створюємо нечесну конкуренцію. Крім того, у своїй роботі ми б більше зосереджувалися на зароблянні грошей, а не реалізації стратегічних проектів. Тепер одне з ключових питань, що стоять перед Агенцією: хто і як фінансуватиме команду. Крім того, проблемою є те, що у нас відсутня стратегія розвитку АРР, відсутність швидких перемог, адже більшість проектів мають 2-3 річну перспективу розгортання та реалізації. Тож наступного року нас чекає повне перезавантаження.

Детальніше з річним звітом Черкаської агенції регіонального розвитку можна ознайомитися ТУТ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100