реклама

реклама

Викладачі та студенти кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету побували на практиці у Львові, повідомляє прес-служба вишу.

f920e34f24a9b23e4fe7afe8be4ca560_XL

На початку грудня студенти та викладачі кафедри дизайну, в межах міжвузівського договору про співпрацю, відвідали кафедру дизайну Національного лісотехнічного університету України (НЛТУ) у місті Львові.

Знайомство з місцем практики розпочалося з виступу завідувача кафедри дизайну НЛТУ кандидата педагогічних наук Володимира Федоровича Прусака, який наголосив на важливості й доцільності таких поїздок для обох сторін, розповів історію кафедри, зазначив її пріоритети та поінформував про перспективи розвитку дизайну в Західній Україні. Перед студентами також виступив голова правління Львівського відділення Спілки дизайнерів України, доцент кафедридизайнуСтаніслав Мигаль.

Старший викладач Віктор Прокопенко провів для наших студентів і викладачів екскурсію, показавши їм нові й старі корпуси НЛТУ, приміщення навчальних майстерень «Черемшини» і корпусу №7, де відбуваються заняття з рисунку і живопису. Обмінюючись досвідом, оглянули постійнодіючі експозиції студентських робіт з рисунку, живопису, графічного дизайну, фотороботи, виставку робіт з літньої практики, виставку плакатів у конференц-залі та дипломні роботи на екологічну тематику.

Крім того, в передостанній день перебування у Львові було проведено  спільний міжвузівський науково-методичний семінар за темою: «Стан та проблеми підготовки фахівців з дизайну спеціалізації «Промисловий дизайн». Присутні на семінарі викладачі (від кафедри дизайну НЛТУ: Прусак В.Ф., Макар З.Ю., Прокопенко В.Л., Бехта Н.С., Шатківський М.М., Старух П.М., Прусак Ю.В., Пелех М.І.; від кафедри дизайну ЧДТУ: Яковець І.О., Савісько Р.І., Литовченко Н.М., Литовченко В.В.) підняли й обговорили ряд спільних проблем: невідповідність акредитаційних та ліцензійних вимог галузі «Мистецтво» та «Дизайн», неврахування досягнень викладачів у сфері професійної творчої діяльності; проблеми з нестачею висококваліфікованих кадрів, відсутність мотивації роботи у вузах; методи розвитку творчого мислення у студентів; підходи до змісту дипломних проектів з огляду на ступеневість навчання.

Під час перебування у Львові було здійснено ознайомчі екскурсії до Львівської національної академії мистецтв (ЛНАМ) та Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ).

У ЛНАМ студенти та викладачі відвідали сучасну галерею, де експонувалися графічні роботи; кафедри рисунку, графічного дизайну, інтер'єру, художнього металу, художньої кераміки та ін.; майстерні ткацтва та скла (де мали змогу побачити принцип роботи єдиної в Україні гутної печі).

У ЛНАУ студентів та викладачів запросили відвідати гордість університету – музей Степана Бандери. Потім мали змогу ознайомитися із специфікою роботи кафедри архітектури та планування сільських поселень, де переглянули студентські роботи з проектування та макетування, поспілкувалися із завідувачем кафедри – Степанюком А. В. та відвідали лекцію доцента Кюнцлі Р.В.

Підсумком поїздки стало налагодження міжвузівських зв'язків із спорідненими кафедрами та окреслення перспектив подальшої діяльності з метою обміну досвідом та підвищення якості підготовки фахівців спеціальності «Дизайн» Черкаського державного технологічного університету.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100