реклама

реклама

Державна служба України з питань праці видала службові посвідчення 5 інспекторам праці органів місцевого самоврядування Черкаської області.

У грудні повноваження інспектора праці надані:

- інспектору праці виконавчого комітету Ватутінської міської ради Віті Кругляк;

- інспектору праці виконавчого комітету Стеблівської селищної ради Корсунь-Шевченківського району Оксані Левченко.

Заступник начальника Управління Марина Жаркова вручила Оксані Левченко та Віті Кругляк посвідчення інспектора праці, що надає працівникам органів місцевого самоврядування повноваження на інспекційне відвідування підприємств щодо здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).

IMG_5818 перша

Під час вручення посвідчень Марина Жаркова підкреслила важливість повноважень, делегованих органам місцевого самоврядування статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

IMG_5812 друга

«У Черкаській області відстоювати права найманих працівників будуть не лише інспектори Управління, а й наші колеги з органів місцевого самоврядування, – відзначила Марина Жаркова. Ми вітаємо Вас з отриманням посвідчень інспекторів праці та обіцяємо всебічну підтримку в оволодінні належними знаннями, практичну і консультативну допомогу при проведенні інспекційної роботи, наданні роз’яснень роботодавцям та працівникам».

Нагадаємо, у листопаді посвідчення інспекторів праці отримали:

- начальник відділу з питань правопорядку, безпеки громадян, цивільного захисту, охорони праці, запобігання корупції, зв'язків з правоохоронними органами та оборонно-мобілізаційної роботи виконавчого комітету Білозірської сільської ради Олег Лимаренко;

- начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Білозірської сільської ради Ірина Синельник;

- головний спеціаліст з питань охорони праці відділу з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Тетяна Зоць.

Інформація до відома

Держпраці попереджає: у регіонах можливі випадки відвідування суб’єктів господарювання шахраями під виглядом інспекторів праці, які нібито мають повноваження на інспекційне відвідування. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші.

Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» підрозділі – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування або за телефоном: (044) ‎279-00-85.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100