реклама

реклама

Діагностична лабораторія для визначення внутрішнього технічного стану мереж водопроводу і каналізації незабаром з'явиться на водному підприємстві Черкас. Кошти на неї закладено в бюджеті розвитку міста на 2012 рік.

- Вартість устаткування такої лабораторії складає близько мільйона гривень, - розповідає директор КП “Черкасиводоканал” Сергій Овчаренко. - Тисяч 200 коштуватиме автомобіль, який дозволить зробити лабораторію мобільною.

За словами очільника підприємства, діагностичні лабораторії були представлені на виставці “Aqua Ukraine”, яка проходила в Києві у листопаді 2011 р.

- На виставці ми разом з мером Сергієм Одаричем обговорили необхідність мати таку лабораторію в нашому місті, оскільки це дозволить запобігати аварійним ситуаціям, а, отже, зберегти кошти, які щороку витрачаються на ліквідацію поривів, - додає Сергій Овчаренко.

Діагностична лабораторія дозволяє без розкопки ґрунту знаходити підземні інженерні комунікації, підключення до мереж, зокрема і незаконні, визначати внутрішні технічні параметри труб та направлення трас.

Наприклад, для обстеження каналізаційної мережі роботозований механізм, оснащений приладами освітлення та відеокамерою, опускається в колодязь, і за допомогою пульта керування рухається по колектору. Зображення внутрішнього стану труби виводиться на монітор комп'ютера і фахівці підприємства мають змогу його оцінити.

Як наголошує Сергій Овчаренко, практика проведення подібних робіт існує в усьому світі. На жаль, в Україні мобільні діагностичні лабораторії має небагато комунальних підприємств, оскільки при збитковому тарифі віднайти кошти на таку покупку вкрай важко. Хоча в перспективі це устаткування допоможе економити, адже дозволить вчасно виявляти проблемні місця у застарілій мережі, яка потребує величезних капіталовкладень для ремонту та підтримання її в робочому стані. Про це інформує прес-служба КП «Черкасиводоканал».

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Достали 17.01.2012 15:05
Цитую sergo:
а с таким оборудованием ремот уже не нужен будет?или одарич черчежи коллекторов потерял?

Офігенна у вас логіка, Серго, і великі інженерні знання....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 sergo 16.01.2012 22:40
а с таким оборудованием ремот уже не нужен будет?или одарич черчежи коллекторов потерял?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100